Gedeputeerde Schrier fietst mee met Hersenletsel on Tour

Zondagavond 6 mei kwamen de 25 fietsers van Hersenletsel on tour aan bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag. Een fietsevenement waar aandacht gevraagd wordt voor hersenaandoeningen, bekend als Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). De 25 deelnemers, allen beperkt door NAH, sliepen van zondag op maandag in de sporthal van Revalidatie Friesland en hebben hun tocht vanmorgen vervolgt onder de fietsende begeleiding van Gedeputeerde Schrier.

Hersenletsel on Tour is een werkgroep binnen de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Zes jaar geleden hebben vijftig mensen, getroffen door Niet Aangeboren Hersenletsel, (NAH), voor het eerst door een deel van Nederland gefietst. Dit jaar fietsen de 25 deelnemers door Noord-Nederland. Daarbij worden elk jaar revalidatiecentra en ziekenhuizen, als etappe- en/of overnachtingsplaats aangedaan, waar de zorg voor NAH een belangrijke plaats inneemt.

Op maandagochtend 7 mei was er een officieus ‘Uitzwaaimoment’ in Beetsterzwaag. Om de fietsers een hart onder de riem te steken, fietste Gedeputeerde Schrier van provincie Fryslân een stuk mee met de groep die onderweg ging naar Beatrixoord in Haren.