Een doorbraak in revalidatiebehandeling thuis

Revalidatie Friesland staat aan de vooravond van een heuse doorbraak in het thuis behandelen. De organisatie heeft met het project ‘Revalidatie Thuis’ een uitzonderlijk hoge subsidie van €450.000,- weten te bemachtigen. De stip op de horizon? Over 2 jaar maakt meer dan 80% van de patiënten gebruik van de mogelijkheden om thuis behandeld te worden.

Revalidatie Friesland is in revalidatieland koploper op het gebied van e-health. Virtual Reality, beeldbellen en online behandelen zijn al niet meer weg te denken. Door de pandemie zijn deze ontwikkelingen in een stroomversnelling terecht gekomen. Maar met het project ‘Revalidatie Thuis’ kan de organisatie echt gas geven en e-health tot een vast onderdeel van de behandeling maken. En dat is fantastisch nieuws.

Gamechanger
Het gebruik van e-health kent veel voordelen. Denk onder andere aan het verminderen van reistijd en het zelf bepalen waar en wanneer je oefent. De zorgprofessional is op zijn beurt weer véél beter in staat de therapie toe te spitsen op de thuissituatie van de patiënt. E-health is daarnaast continue in ontwikkeling en de mogelijkheden zijn eindeloos. “Toekenning van deze prachtige subsidie betekent dan ook een doorbraak in de mogelijkheden om thuis te behandelen. Een echte gamechanger, let op mijn woorden” zegt Peter Visch, Voorzitter Raad van Bestuur van Revalidatie Friesland.

Samenwerking
Het project ‘Revalidatie Thuis’ is een samenwerking tussen Revalidatie Friesland, University Twente Zilveren Kruis Zorgverzekering en Hogeschool NHL Stenden.