Voorstelling ‘Vallicht’ Romijn Conen

23, 24 en 25 mei 2024

Als vervolg op zijn voorstelling ‘Breeknacht’ uit 2019 komt Romijn Conen dit jaar terug met een nieuwe voorstelling!

Speciaal voor iedereen die persoonlijk of als professional te maken heeft met NAH.

Na een herseninfarct in 2015 kon Acteur Romijn Conen (56) helemaal niets meer. Niet praten, niet lopen, niet zitten. En hij kreeg afasie, een lastige aandoening, zeker voor een acteur. Ondanks de blijvende handicaps, een verlamde rechterarm en een deels verlamd rechterbeen ging hij weer acteren. Hij besloot een weg terug te zoeken!

In ‘Vallicht’ vertelt Romijn Conen het ontroerende verhaal van een man die, ondanks zijn hersenletsel, er opnieuw achter probeert te komen wat hij nog waard is! Voor zichzelf en nog meer voor de mensen die in hem geloven.

In deze aangrijpende monoloog horen we hoe deze man, ondanks zijn afasie, woorden weet te vinden voor zijn (door artsen voor onmogelijk gehouden) wederopstanding en voor de liefdevolle kreet van zijn vrouw dat hij moet proberen weer ‘Romijn’ te zijn!

Dit, deels autobiografische, stuk is de comeback van Romijn Conen op de Vaderlandse podia. Een levenskreet van een acteur pur sang.

 

Praktische informatie

Romijn komt bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag drie try-out voorstellingen spelen op 23, 24 en 25 mei. De voorstelling duurt ongeveer 90 minuten. Daarna is er nog tijd om iets te drinken en na te praten met Romijn. De kosten van de voorstelling zijn €19,75,-

Meer over Romijn:

In 2019 speelde hij samen met zijn vrouw Nanne de voorstelling Breeknacht. Een voorstelling waarin Nanne vanuit haar perspectief vertelde over haar rol als partner en mantelzorger na het infarct van Romijn. Romijn speelde eerder diverse rollen in bekende televisieseries en films. Na zijn herseninfarct bleek het lastig om deze carrière weer voort te zetten. Toch ging hij ervoor. Het begon met de tv-reclame van Amstel. Vroeger was hij een van de drie vrienden in de bierreclame. Toen het bedrijf dat drietal na 17 jaar nog eens bij elkaar wilde brengen, had hij zijn eerste acteerklus weer te pakken. Hij merkte dat de acteur in hem nog springlevend was. Hij schreef zich weer in bij castingbureaus, maar het bleef angstwekkend stil. Tot hij een rol kreeg in de tv-serie Modern Love Amsterdam op Prime Video. Hij speelde een gehandicapte man, erg dicht bij zijn eigen ervaringen. Voor zijn eigen gevoel acteert hij beter dan ooit. “Ik ben veel meer ontspannen dan vroeger. Ik heb niks meer te verliezen.” Hij zegt nu zelfs dat hij zich beter voelt dan voor het infarct. Romijn wil graag dat het normaal wordt dat een gehandicapte acteur een rol heeft die niets met zijn handicap te maken heeft. Zelf is hij een goed voorbeeld!

 

Reserveer hieronder  jouw tickets!

Theatervoorstelling 'Vallicht'

Theater voorstelling Romijn Conen

Naam(Vereist)
Vanwege de intieme setting is er per voorstelling een beperkt aantal kaarten beschikbaar. U kunt hierboven een keuze maken uit 3 voorstellingen.