Tijd voor reflectie

Ik maak elke dag genoeg mee waar ik een blog over kan schrijven. En toch lukt dat nu even niet.  De afgelopen periode is hectisch geweest met elke dag veranderingen. Nu de rust terugkeert en alles steeds meer overzichtelijk wordt, is het misschien wel leuk om eens iets te schrijven over hoe de afgelopen periode geweest is. Hoe ik die periode heb ervaren.

Het is nu begin juli en wat is er veel gebeurd op het werk! Projecten vinden doorgang. Patiëntenzorg blijft gecontinueerd en wordt zelfs opgeschaald. Inmiddels zijn bijna alle collega’s weer aan het werk op locatie. Langzaam begint er wat rust te komen en verdwijnt de hectiek van afgelopen periode wat naar de achtergrond.

Veranderen kost energie

Rennen, vliegen en doorgaan. Dat is hoe een groot gedeelte van de afgelopen periode heeft gevoeld voor mij.  Werken vanuit huis en behandelen op afstand is een flinke omschakeling en een leuke uitdaging. In dit geval zijn we dingen anders gaan doen en hebben we ons een nieuwe/andere werkwijze moeten aanleren. Weer even een ‘reality check’  voor wat wij dus dag in en dag uit van onze patiënten vragen: veranderen kost energie.

Het is hectisch geweest gedurende het werken in de kliniek. Er zijn veel mensen in korte periode opgenomen  waarbij ook een nieuwe doelgroep zich aankondigde: de post COVID-19 patiënt.Ook werken we niet alleen maar op ‘onze eigen’ afdeling maar behandelen we ook patiënten die op andere afdelingen verblijven. Verschillende afdelingen betekent verschillende werkwijzen en daar leer je over en weer veel van.

Toch is het heel fijn dat de rust begint terug te keren. We zijn ‘gewend’ geraakt aan anders werken. Dit maakt dat alle veranderingen – wat er nogal veel zijn geweest – wat ‘normaler’ zijn en dus minder energie kosten. De poliklinische behandelingen worden gestaag opgestart en er is weer ruimte om vooruit te kijken en plannen te maken.

Voor nu wens ik iedereen een fijne zomer, pas goed op elkaar!

Karen Langereis, ergotherapeut