Aaltsje: “Mijn prognose was niet rooskleurig”

Aaltsje Oosten was de motor van het bedrijf van haar man, had een druk leven en sportte veel. Totdat ze plotseling in elkaar zakte tijdens een hardloopwedstrijdje in december 2015.

Keihard vechten

De altijd energieke Aaltsje werd getroffen door een herseninfarct. De prognose was niet rooskleurig. Ze zou in een verzorgingstehuis belandden en nooit meer mee kunnen draaien in de maatschappij. Toen Aaltsje zich bewust werd van haar situatie, is ze keihard gaan vechten om weer zelfstandig te kunnen zijn. Nadir, een fitnesstrainer die ze al kende van voor haar herseninfarct bood aan Aaltsje te helpen. Dankzij zijn inzet en geloof in haar, vecht ze zich een weg terug. Aaltsje is hem heel dankbaar voor wat hij allemaal voor haar doet.

Stappen vooruit

Tot op de dag van vandaag boekt ze vooruitgang. Ze kan zich weer verstaanbaar maken en het staan en lopen gaat ook steeds een beetje beter. Helemaal zelfstandig staan en lopen lukt nog niet, maar door haar vechtersmentaliteit zet ze letterlijk en figuurlijk nóg steeds stappen vooruit.

Juli 2018