Doorzoek onze website

Telefoonnummers

Fitness met looprobot: ‘boosheid maakt strijdvaardig’

Maaike van den Berg raakte in 2006 betrokken bij een motorongeval.

Na een intensief revalidatietraject heeft ze nog dagelijks te maken met de gevolgen van een dwarslaesie. Ze kan niet meer zelfstandig staan en lopen, en is rolstoelafhankelijk. Toch blijft ze dagelijks kijken naar mogelijkheden en toont een strijdvaardig karakter, ondanks dat ze haar beperkingen nog dagelijks als moeilijk ervaart. Met behulp van de looprobot op locatie Beetsterzwaag traint Maaike eenmaal per week haar loopfunctie. ”Ik voel me fitter sinds ik train met de looprobot” verteld Maaike. ”M’n algehele fitheid, doorbloeding en longfunctie is verbeterd en ik vind het ook gewoon heel fijn om even rechtop te staan en te kunnen lopen”.

Geen patiënt, wel trainen

Maaike is geen patiënt bij Revalidatie Friesland maar fitnest één keer per week in Beetsterzwaag een halfuur in de looprobot. Ze wordt hierin begeleid door twee therapeuten en ontvangt een factuur van 25 euro per sessie.

Een andere cliënt, die te maken heeft met de gevolgen van een partiële dwarslaesie, deelt eveneens zijn ervaringen: ”Ik heb wel een sta-functie, maar met de looprobot kan ik gewoon even lekker lopen zonder na te denken. Ik hoef niet bang te zijn om te vallen en mijn looppatroon is dan veel natuurlijker, waardoor niets overbelast raakt. Na de loopsessie heb ik dan ook geen pijn, maar voel ik me juist goed en voldaan. Ik ervaar dat m’n spieren soepeler zijn door de training en m’n hele lichaam heeft een betere doorbloeding”.

Blijven bewegen

Maaike: ”Ik wil zo normaal mogelijk leven en ben na m’n revalidatieperiode steeds blijven kijken naar dingen die ik nog wèl kan. Ik zoek op internet naar de laatste ontwikkelingen. En boosheid maakt strijdvaardig, want ik baal nog vaak genoeg van dingen die ik niet meer kan. Ik zet deze boosheid om in de strijd om bezig te blijven en steeds te zoeken naar mogelijkheden”.  Revalidatiebehandeling heeft haar geleerd om haar niet-aangedane lichaamsfuncties te trainen, maar ze vindt het zelf ook van groot belang om de ‘aangedane’ functies, zoals lopen, te blijven stimuleren.

Fitnessen met de looprobot

Revalidatie Friesland biedt niet-patiënten en uitbehandelde patiënten de mogelijkheid om te fitnessen met de looprobot. Voor deze fitness is geen verwijzing van een arts nodig en de fitness kent geen revalidatiedoel. Fitnessen met de looprobot is zeer geschikt voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn of niet meer zelfstandig kunnen lopen.
Lees meer informatie>>

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Bureau Sport van Revalidatie Friesland.