Ester vocht zich een weg terug

Nadat Ester Kerkstra al een heel zorgelijk verleden achter de rug had, kreeg ze op 11 juli 2016 een beroerte. Op de plek waar de halsslagader de schedel ingaat, is in die slagader een scheurtje ontstaan. Er is geen echte oorzaak gevonden. Gewoon dikke pech.

Kwetsbaar

Maar Ester had daarvoor ook al flink wat voor haar kiezen gekregen. Ze was als kind erg kwetsbaar. Als oudste uit een gezin van zes, kwamen veel zorgtaken op haar schouders terecht. Ook was er de zorg voor een gehandicapt zusje, een zieke vader én het verdriet van een overleden broertje. Die kwetsbaarheid zorgde ook voor een hele moeilijke tijd op het voortgezet onderwijs. Daar was ze het mikpunt voor vele pesterijen. Ze was een kind dat zich niet verweerde maar paniekaanvallen kreeg. De pesterijen stopten pas toen Ester iets heel ergs overkwam: ze werd tijdens het lopen van haar krantenwijk verkracht.

Van kwetsbaar kind naar sterke vrouw

Ze vocht zich een weg terug van een kwetsbaar kind naar een sterke vrouw. Ze is getrouwd en heeft drie prachtige kinderen. Ester is ook erg creatief. Zo maakte ze de meest ingewikkelde breikunstwerken die je maar kunt verzinnen. Door de gevolgen van haar beroerte lukt dat helaas niet meer. Daarom heeft ze haar aandacht nu verlegd naar het tekenen en schilderen.

Juli 2018