Doorzoek onze website


Telefoonnummers

Samenwerking

In 2018 werd zoveel mogelijk samengewerkt in een keten en werden diverse samenwerkingen georganiseerd of geïntensiveerd. Hieronder enkele highlights.

Vernieuwde samenwerking Isala Diaconessenhuis en Revalidatie Friesland

Isala Diaconessenhuis Meppel en Revalidatie Friesland tekenden in 2018 een tienjarige samenwerkingsovereenkomst om hun vernieuwde afspraken te bekrachtigen. In de overeenkomst is vastgelegd dat de behandelingen voor revalidatiegeneeskunde per 16 juli 2018 overgaan naar Revalidatie Friesland. De revalidatiegeneeskunde blijft daarmee binnen het ziekenhuis en wordt verzelfstandigd onder Revalidatie Friesland, expert op het gebied van medisch specialistische revalidatie. De kwaliteit van zorg voor patiënten blijft onveranderd.

In de afgelopen acht jaar waren de revalidatieartsen van Revalidatie Friesland al gedetacheerd aan Isala Diaconessenhuis. De consulten en behandelingen werden echter uitgevoerd door het revalidatieteam van Isala. Vanaf 16 juli 2018 wordt Revalidatie Friesland verantwoordelijk voor de gehele afdeling revalidatiegeneeskunde. Alle medewerkers van het huidige revalidatieteam van Isala vallen per 16 juli onder Revalidatie Friesland.

Patiënten, maar ook Isala Diaconessenhuis en Revalidatie Friesland hebben baat bij een solide samenwerking, waarin de continuïteit en omvang van revalidatiegeneeskunde geborgd is. Met het tekenen van deze overeenkomst is de samenwerking beter georganiseerd en gegarandeerd. De aansturing van het behandelteam wordt vereenvoudigd. Ook wordt het revalidatiedossier geoptimaliseerd door het delen van kennis en het werken met één systeem. Voor patiënten wijzigt er vrijwel niets. Zij zijn voortaan in behandeling bij Revalidatie Friesland, maar de revalidatiebehandeling blijft plaatsvinden in het ziekenhuis in Meppel.

Ondertekening contract over revalidatiezorg FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle ©2018

NAH geportretteerd: 8ste Dag in Leeuwarden

In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad vond  op 8 juli 2018 op het Mata Hariplein in Leeuwarden een bijzonder evenement plaats onder de noemer: ‘8ste Dag’.

8ste dag veroorzaakte een 5 uur durende kettingreactie van mensen, machines, bouwwerken en performances in de binnenstad van Leeuwarden. Bezoekers waren onder andere toeschouwer van de bruiloft van Anna en Steven, twee wereldrecordpogingen, een F16 op straat, Goldbergmachines, een caravan die op water reed en de bijzonder foto-expositie ‘NAH geportreteerd’.

Bezoekers konden een reeks krachtige portretten bewonderen van mensen die een kettingreactie van emoties hebben doorstaan, omdat ze Niet Aangeboren Hersenletsel hebben gekregen.
Bezoekers leerden ze, door hun verhalen, een beetje kennen.

Met een bijzondere, bewegende foto-expositie gaf 8ste dag aandacht aan Niet Aangeboren Hersenletsel. Fotografen Erikjan Koopmans en Edwin Kooren vingen de portretten en levensverhalen van 20 mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. De expositie toonde hoe hersenletsel het leven kan beïnvloeden, ook als dat aan de buitenkant van de persoon niet te zien is.

Samenwerking met tv-producent ‘Beau 5 Days Inside’

Voor het tv-programma ‘Beau – Five days inside’ logeerde Beau van Erven Dorens in november 2018 vijf dagen bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag.

Hij volgde meerdere patiënten en ontdekte wat revalideren is. Voor medewerkers en patiënten vormden deze dagen de ultieme uiting van: ‘Laat zien wat je kunt’. De aflevering met de patiënten van Revalidatie Friesland in de hoofdrol wordt dinsdagavond 30 april 2019 om 20.30 uur uitgezonden op RTL4.

Sponsortocht brengt mooi bedrag op voor project: ‘sporten en bewegen’

Activiteiten 2019

Ook in 2019 organiseren we diverse activiteiten voor ketenpartners en relaties. Benieuwd? Lees hier meer>> 

 

 

 

 

 

 

 

Ga terug naar het overzicht