Gebouwen en terreinen

Ook op het gebied van huisvesting werden in 2020 mooie stappen gezet.

Rookvrij

Vanaf 1 januari 2020 is Revalidatie Friesland geheel rookvrij. Dit betekent dat in alle gebouwen en op alle terreinen niet meer gerookt mag worden. Als revalidatiecentrum wil Revalidatie Friesland een waardevolle bijdrage leveren een rookvrije samenleving. Dit betekent ook dat we zorg willen dragen voor het behouden en verbeteren van de gezondheid voor patiënten en medewerkers. Het faciliteren van roken hoort hier niet meer bij.

Start nieuwbouw Meppel

Het Isala ziekenhuis in Meppel krijgt een nieuw gebouw. Op 3 maart 2020 werd de eerste paal geslagen. Dit was de officiële start van de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Naar verwachting verhuist het behandelteam van Revalidatie Friesland in maart 2022 naar de nieuwe locatie.

Nieuwe tijdelijke locatie Emmeloord: Dr. J.H. Jansencentrum

In het voorjaar van 2020 verhuisden de artsen en behandelaren van team Emmeloord naar het Dokter J.H. Jansencentrum aan de Urkerweg 1 in Emmeloord. De locatie in het centrum is een tijdelijke locatie. In Emmeloord wordt gebouwd aan een nieuw gezondheidscentrum waar team Emmeloord  zijn intrek zal nemen zodra de bouw klaar is. Het nieuwe gezondheidscentrum zal zorgen voor een compleet en op elkaar aansluitend aanbod van zorg en behandeling voor de regio.

Nieuwe locatie Leeuwarden: Jelgerhuis

In 2020 is toegewerkt naar de verhuizing van locatie Leeuwarden. Lange tijd was het behandelteam van Revalidatie Friesland in Leeuwarden gevestigd in een tijdelijke locatie achter het MCL. Op 4 januari 2021 is het behandelteam officieel verhuisd naar de nieuwe locatie in het Jelgerhuis. De nieuwe locatie biedt voldoende ruimte om medisch specialistische revalidatie te verzorgen. Zo beschikt de locatie over een eigen sportzaal, fitnessruimte en twee ruime oefenzalen.

Ga terug naar het overzicht