Oncologische revalidatie, revalideren na kanker & chemo

Met de behandeling ‘Oncologische revalidatie’ helpt Revalidatie Friesland bij diverse lichamelijke en psychische problemen als gevolg van kanker en chemotherapie. Bij deze behandeling werken verschillende disciplines samen met als doel de kwaliteit van leven van een kankerpatiënt te verbeteren. Zo helpt de behandeling om een nieuwe balans in algeheel functioneren te vinden. De behandeling is gericht op herstel van fysieke, psychische en/of sociale klachten gerelateerd aan kanker of chemotherapie.

Lichamelijke problemen bij kanker en chemobehandeling

Bijwerkingen van kanker of behandelingen zoals chemo kunnen ernstige vermoeidheid en lichamelijke beperkingen veroorzaken. Deze kunnen leiden tot verminderde kwaliteit van leven en slechter functioneren in werk en privé. In de behandeling is het een eerste prioriteit om zo min mogelijk beperkt te worden door de verschijnselen van kanker of de behandeling daarvan.

Psychische problemen bij kanker

Dingen die voorheen vanzelfsprekend waren zijn in een ander perspectief komen te staan. Na de behandeling van kanker kunt u lichamelijke en psychische klachten blijven houden die uw dagelijks functioneren in de weg staan. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, pijnlijke spieren, angst om te bewegen, verminderde conditie, innerlijke onrust en problemen bij het hervatten van studie of werk. De behandeling oncologische revalidatie in Drachten ondersteunt en begeleidt u bij deze problemen en helpt u om de draad weer op te pakken. De behandeling is te volgen in alle fasen van de ziekte: tijdens de behandeling met bijvoorbeeld chemo of na afloop van de behandeling, maar ook als er geen genezing meer mogelijk is.

Herstel na chemotherapie

Bijwerkingen van chemotherapie kunnen ernstige vermoeidheid en lichamelijke beperkingen veroorzaken. Deze kunnen leiden tot verminderde kwaliteit van leven en slechter functioneren in werk en privé. In de behandeling ‘Oncologische Revalidatie’ is het een eerste prioriteit om zo min mogelijk beperkt te worden bij verschijnselen van kanker en herstel na chemo.

Herstel na kanker

Dingen die voorheen vanzelfsprekend waren zijn in een ander perspectief komen te staan. Na de behandeling van kanker kunt u lichamelijke en psychische klachten blijven houden die uw dagelijks functioneren in de weg staan. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, pijnlijke spieren, angst om te bewegen, verminderde conditie, innerlijke onrust en problemen bij het hervatten van studie of werk. De behandeling oncologische revalidatie ondersteunt en begeleidt u bij deze problemen en helpt u om de draad weer op te pakken. De behandeling is te volgen in alle fasen van de ziekte: tijdens de behandeling met bijvoorbeeld chemo of na afloop van de behandeling, maar ook als er geen genezing meer mogelijk is.

Oncologische revalidatie – behandeling bij kanker

Oncologische revalidatie biedt advies en begeleiding bij het leren omgaan met de gevolgen van kanker, conditieverbetering en herstel. De behandeling duurt circa twaalf weken.  Gedurende deze periode komt u gemiddeld twee keer per week naar onze locatie in Drachten (Ziekenhuis Nij Smellinghe). De revalidatiebehandeling in Drachten bestaat uit diverse disciplines die als doel hebben de kwaliteit van leven van de kankerpatiënt te verbeteren.

De revalidatiebehandeling start met een intake bij de revalidatiearts om uw persoonlijke revalidatiedoelen vast te stellen. Op basis hiervan bepaalt u samen met de revalidatiearts welke van onderstaande behandelmodules (sommige individueel en sommige met lotgenoten) u gaat volgen.

Onze behandeling Oncologische revalidatie

Locaties behandeling oncologische revalidatie

De revalidatiebehandeling voor het leven na kanker bestaat uit diverse disciplines die als doel hebben de kwaliteit van leven van de kankerpatiënt te verbeteren. Voor de behandeling Oncologische revalidatie kunt u bij Revalidatie Friesland terecht op de volgende locaties:

Oncologische revalidatie in Dokkum

Locatie Dokkum in De Sionsberg

Oncologische revalidatie in Heerenveen

Locatie Heerenveen Tjongerschans

Oncologische revalidatie in Drachten

Locatie Drachten in Nij Smellinge

Oncologische revalidatie in Meppel

Locatie Meppel in het Isala Diaconessenhuis

Oncologische revalidatie in Sneek

Locatie Sneek in Antonius Ziekenhuis

Oncologische revalidatie Leeuwarden in samenwerking met het MCL

Locatie Leeuwarden in het MCL

 

Alle locaties van Revalidatie Friesland