Doorzoek onze website

Telefoonnummers

Chronische pijn

We spreken van chronische pijn als iemand langere tijd pijn heeft. Bij chronische pijn is de relatie met de oorspronkelijke oorzaak vaak niet meer aanwezig en/of de pijn kan niet volledig verklaard worden vanuit een specifieke oorzaak. Vaak heeft u al langere tijd gezocht naar een oorzaak en oplossingen voor de pijn en heeft u al behandelingen achter de rug. Chronische pijn heeft effect op dagelijkse activiteiten. Revalidatie Friesland biedt revalidatieprogramma’s om u te helpen om zo goed mogelijk om te gaan met uw pijnklachten.

Medisch specialistische revalidatiebehandeling

U leert tijdens de behandeling hoe het pijnsysteem werkt en om meer controle te krijgen over de pijn. Daarnaast is er aandacht voor het herkennen welke factoren uw klachten verergeren of verminderen en hoe u daar invloed op uit kunt oefenen. Ook leert u zich minder tegen de pijn te verzetten en er minder bang voor te zijn. Daarmee bent u weer in staat om actiever te zijn ondanks pijn, bewustere keuzes te maken en/of meer tevreden te zijn over uw activiteiten.

De revalidatie verloopt in vier fasen: intake, observatie, behandeling en nazorg. U krijgt een actieve rol in de revalidatie en er wordt van u verwacht dat u ook thuis aan de slag gaat met oefeningen en adviezen.

E-healthtoepassingen

Revalidatie Friesland maakt gebruik van e-healthtoepassingen bij de behandeling voor chronische pijn. Enkele voorbeelden zijn: e-revalidatie, beeldbellen en virtual reality. Vraag uw arts of behandelaar naar de mogelijkheden.

Verwijzing en aanmelding

Een huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar een revalidatiearts van Revalidatie Friesland. Er volgt dan een consult bij de revalidatiearts.  Deze bekijkt samen met u of deze behandeling mogelijk en zinvol voor u is. Goed om te weten: het eerste consult vind altijd plaats op locatie Beetsterzwaag.

Chronische pijn folder(s)

Ervaringsverhalen

Monique Marcin (59) liep jarenlang rond met verschillende lichamelijke klachten. Nadat ze het gevoel had dat alles vast zat en ze niet meer durfde te bewegen, stapte Monique naar de huisarts. Het kon zo niet verder. Ze werd doorverwezen naar Revalidatie Friesland en startte daar aan de behandeling voor chronische pijn. Lees haar verhaal…

Philippe Petitiaux (62) is activiteitenbegeleider binnen een verpleeghuis. Hij heeft het revalidatietraject ‘chronische pijn’ bij Revalidatie Friesland doorlopen. Lees zijn verhaal…