Doorzoek onze website


Telefoonnummers

DCD

Waarom is mijn kind zo onhandig? Waarom beweegt het zo houterig? Waarom wordt het zo boos als iets niet lukt? Vraagt u zich dit als ouder af en vindt u onvoldoende antwoord, dan kan het zijn dat uw kind DCD (Developmental Coördination Disorder) heeft. Een kind met een minder goede motorische ontwikkeling is minder vaardig in het dagelijks handelen en bewegen (zoals aan- en uitkleden, fietsen, zwemmen, tekenen, knippen en schrijven). Daarnaast kunnen er problemen zijn op het gebied van taal, gedrag, leren of concentratie. Een combinatie van deze problemen kan zorgen voor een achterblijvende ontwikkeling.

Soepel bewegen, praten, uit je woorden komen, jezelf aan- en uitkleden, met mes en vork eten, veters strikken, bal vangen, schrijven: voor sommige kinderen is dat moeilijk. Dat kunnen kinderen zijn met DCD. Revalidatie kan helpen.

Medisch specialistische revalidatiebehandeling of -advies

Een deskundig team beoordeelt onder leiding van een revalidatiearts het gedrag en vaardigheden van uw kind tijdens lichamelijke activiteiten. Ook kan er een Oké-consult afgenomen worden. Revalidatiebehandeling is gericht op training van vaardigheden maar reikt ook handvatten aan voor het verbeteren van het functioneren van het kind zowel op fysiek alsook op mentaal gebied. Zowel voor diagnose als voor advies en/of behandeling, kan Revalidatie Friesland worden ingeschakeld.

Verwijzing en aanmelding

Een huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar een revalidatiearts van Revalidatie Friesland.

Contact

Meer weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel tijdens kantooruren naar 088 580 15 80.