Looprobot – looprobottraining

Met behulp van de looprobot kunnen patiënten hun loopbeweging verbeteren, optimaliseren of zelfs het lopen opnieuw aanleren. De looprobot kan u bijvoorbeeld helpen uw benen te bewegen, uw looppatroon te verbeteren en kan eventueel ook een looppatroon geheel in gang zetten of nabootsen.

De looprobot helpt om ‘op eigen benen te staan’. Met behulp van de looprobot kan specifieke aandacht worden besteedt aan diverse fases van lopen zoals: het juist neerzetten van voeten en het bewegen van benen. Door middel van training in de looprobot wordt eveneens vertrouwen opgebouwd o.a. om op termijn weer zelfstandig te kunnen lopen.

De looprobot leert patiënten een normaal looppatroon na te streven en bestaat onder andere uit een loopband en een simulator waarmee uw gewicht (volledig of deels) kan worden opgeheven.

Looptraining in looprobot (Lokomat) kan onder andere worden toegepast om de loopfunctie te verbeteren bij patiënten met een hersenbloeding, dwarslaesie, traumatisch hersenletsel, Multiple Sclerose of Parkinson.

Ook kinderen met Cerebrale Parese of andere neurologische aandoening kunnen gebaat zijn bij training in de looprobot.

Op dit moment wordt de behandeling met de looprobot alleen ingezet voor onze patienten. We kunnen deze momenteel niet meer aanbieden aan externe patiënten. Meer informatie leest u hier.

Patiënten over hun ervaringen met de looprobot:

Onderzoek betreffende de effecten van de looprobot: