Doorzoek onze website

Telefoonnummers

PEPT revalidatie

Bewegingsbeperkingen kunnen het normale gebruik van een arm of been belemmeren. De PEPT-revalidatiebehandeling is gericht op het zoveel mogelijk opheffen van deze bewegingsbeperkingen. De verbeterde beweging wordt direct toegepast in een zo normaal mogelijk gebruik van arm of been.

Medisch specialistische revalidatiebehandeling

In de behandeling staat het weer normaal leren gebruiken van arm of been centraal. Ondanks eventuele toename van pijn moet worden doorgeoefend. Dat klinkt vervelend en pijnlijk en dat is het soms ook. Maar het kan wel helpen om de pijn juist kwijt te raken. De fysiotherapeut hanteert bepaalde technieken waardoor de beweeglijkheid van verschillende gewrichtjes in hand/arm of voet/been verbetert en/of de verkramping vermindert. Direct daarna vraagt hij u uw arm of been te gebruiken.

De behandeling kan flink pijnlijk zijn: dat kan helaas niet anders. Meestal neemt de pijn in het dagelijks leven vanzelf snel af als u uw arm of been weer meer gebruikt. De behandelmethode is nog weinig wetenschappelijk onderzocht. Het onderzoek dat wel is gedaan, laat zien dat men vaak aanvankelijk meer pijn krijgt, maar na de behandeling hebben de meeste mensen minder pijn en kunnen ze hun arm of been normaler gebruiken. Sommigen hebben zelfs helemaal geen pijnklachten meer. De ervaring tot nu toe is dat ongeveer 85% van de behandelde patiënten een verbetering ondervinden. De behandeling is nog experimenteel en niet opgenomen in de standaardrichtlijn.

Verwijzing en aanmelding

Een huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar een revalidatiearts van Revalidatie Friesland.

Contact

Meer weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel tijdens kantooruren naar 088 580 15 80.

PEPT revalidatie folder(s)