Doorzoek onze website

Telefoonnummers

Poliklinische Cognitieve Revalidatie (PCR)

Als gevolg van hersenletsel kunt u problemen hebben met denken. Deze problemen noemen we ook wel cognitieve klachten of cognitieve stoornissen. Veel voorkomende cognitieve klachten zijn problemen met het geheugen en de concentratie. Ook het verwerken van (grote hoeveelheden) informatie kan lastig zijn. Daarnaast kunnen problemen met het plannen en uitvoeren van activiteiten ontstaan.

Medisch specialistische revalidatiebehandeling

Het doel van de revalidatie is dat u, ondanks uw beperkingen, zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren in uw eigen omgeving. De behandeling richt zich op het bevorderen van herstel én op het leren omgaan met de beperkingen en het vinden van passende oplossingen. De behandeling richt zich met name op de niet zichtbare gevolgen van hersenletsel. En helpt u (weer) invulling te geven aan bijvoorbeeld uw relatie, gezin, familie, daginvulling en sociale contacten.

Verwijzing en aanmelding

Een huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar een revalidatiearts van Revalidatie Friesland. Er volgt dan een consult bij de revalidatiearts.

Poliklinische Cognitieve Revalidatie (PCR) folder(s)