Doorzoek onze website

Telefoonnummers

Zitadvies

Voor mensen die voor hun mobiliteit afhankelijk zijn van een rolstoel is goed zitten erg belangrijk. Een goede zithouding voorkomt of vermindert de kans op complicaties. Revalidatie Friesland kan u adviseren.
Het Zitadviesteam van Revalidatie Friesland bestaat uit deskundigen die een zithouding kunnen beoordelen en ervaren zijn in het aanmeten en aanpassen van zitvoorzieningen.

Een zitadvies kan gebruikt worden om de aanvraag bij WMO, UWV of zorgverzekeraar te ondersteunen. Ook is het mogelijk om een bestaande zitvoorziening te laten beoordelen.

Medisch specialistische revalidatieadvies

Doel van de advisering is: zitproblemen verhelpen en voorkómen (bijv. ná beenamputatie). Het medisch gespecialiseerde Zitadviesteam bestaat uit een revalidatiearts, een ergotherapeut en/of fysiotherapeut en een revalidatietechnicus. Het Zitadviesteam geeft tijdens het consult advies over uw optimale zit. Er kunnen verschillende materialen en hulpmiddelen worden uitgeprobeerd. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen een consult voor zitadvies vragen.

Verwijzing en aanmelding

Een huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar een revalidatiearts van Revalidatie Friesland.

Contact

Meer weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel tijdens kantooruren naar 088 580 15 80.

Zitadvies folder(s)