Gerealiseerde projecten

Met behulp van fondsen en sponsoren hebben we in de afgelopen jaren een aantal projecten kunnen realiseren. Een omschrijving van de gerealiseerde projecten vindt u hieronder.

Oefenlandschap

De naam zegt het al, het Oefenlandschap (in Beetsterzwaag) is een plek waar je als patiënt kunt oefenen. Door oefeningen te combineren met serious gaming wordt het uitvoeren van  de oefening uitdagend en afwisselend. Hierdoor heb je als patiënt niet door dat je al een half uur dezelfde beweging maakt. Doordat de spellen in te stellen zijn op verschillende niveaus kunnen patiënten doelgericht werken aan hun doelstellingen. Het Oefenlandschap is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Cornelia-Stichting.

Revalidatie Friesland App

Met de Revalidatie Friesland App kunnen patiënten van Revalidatie Friesland altijd en overal aan de slag met hun behandeling. Met de app bepaalt de patiënt zelf waar en wanneer de patiënt zijn of haar oefeningen doet die horen bij de persoonlijke revalidatiebehandeling. Verschillende behandelaren monitoren in het online revalidatieprogramma de voortgang. En stellen waar nodig de training bij. Zo wordt de behandeling steeds geoptimaliseerd. Door het gebruik van de app vermindert de reistijd van de patiënt en wordt een sneller herstel bevordert. De app is samen met Telerevalidatie.nl ontwikkeld en mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds en Fonds de Gavere.

Telerevalidatie

Voor sommige patiënten is het lastig om regelmatig een bezoek te brengen aan een van onze behandellocaties. Met het project Telerevalidatie maken wij het mogelijk dat een patiënt ook op afstand kan revalideren. Dit met behulp van online toepassingen, zoals een online behandelomgeving en beeldbellen. Deze toepassingen verminderen de reistijd en versterken daarnaast de zelfredzaamheid en de regiefunctie van de patiënt. Doelstelling van Revalidatie Friesland is om in 2018 tien procent van de totale behandelinzet uit te voeren met behulp van telerevalidatie. Met steun van Fonds de Gavere is dit project uitgevoerd.

Trainen met de looprobot

Iedereen wil kunnen lopen. Onze looprobot kan hierbij helpen. Kinderen, jongeren of volwassenen die door een ziekte, aandoening of ongeval niet (goed) kunnen lopen, kunnen trainen met de looprobot. De looprobot helpt onder andere bij het bewegen van de benen en het verbeteren van het looppatroon. Trainen met de looprobot is duur en wordt niet altijd vergoed door de zorgverzekeraar. Stichting Specsavers Steunt heeft een bedrag beschikbaar gesteld om zoveel mogelijk mensen te laten trainen in de looprobot.

Racerunners

Voor kinderen met een lichamelijke beperking is sporten vaak onmogelijk. Met de RaceRunner (driewielfiets zonder pedalen en met borststeun) kunnen kinderen met een lichamelijke beperking die een rollator of rolstoel gebruiken toch sporten. Zo kunnen kinderen werken aan hun conditie en participeren in sportactiviteiten. Bekijk voor een impressie van de RaceRunner de video hieronder. In februari 2017 heeft het bestuur van Stichting Wieger Jansleen ons met trots een aantal RaceRunners overhandigd. Deze stichting steunt al meer dan 25 jaar instellingen voor kinderen, die door ziekte of ongeval middelen nodig hebben, die niet uit de reguliere financieringsbronnen worden verstrekt. Ook van Stichting het Diakonessenhuis hebben we een racerunner ontvangen. Stichting het Diakonessenhuis is een stichting die diverse projecten op het terrein van de gezondheidszorg mee helpt financieel mogelijk te maken.

E-link

Dankzij Stichting Wieger Jansleen kunnen kinderen met E-link door middel van spelletjes de handkracht meten en trainen. Dit maakt het voor kinderen veel leuker om te oefenen. Revalidatie Friesland zet E-link in bij kinderen met Cerebrale Parese, spierziektes en Niet Aangeboren Hersenletsel. E-link heeft verschillende uitbreidingsmogelijkheden op gebied van test- en oefenmateriaal, waardoor deze ook in de toekomst voor andere diagnose groepen ingezet kan worden.

CIMT-BIT zomerkampen

Kinderen en jongeren met een minder goede handfunctie door bijvoorbeeld Cerebrale Parese, Erbse Parese of Niet aangeboren hersenletsel , hebben hun ‘goede’ hand vaak enorm goed ontwikkeld. Tijdens dit twee weken durend zomerkamp kamp leren zij juist hun minder goede hand beter te gebruiken. Het CIMT-kamp werd dit jaar mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de Corneliastichting.