Doorzoek onze website

Telefoonnummers

E-revalidatie

E-revalidatie is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering revalidatiebehandeling en omvat allerlei verschillende online toepassingen: van beeldbellen tot een online behandelomgeving en het gebruiken van app’s.

Om de zorg voor patiënten te verbeteren werken we binnen Revalidatie Friesland met verschillende online toepassingen. Zo kunt u bijvoorbeeld met uw revalidatiearts of behandelaar beeldbellen. Dit betekent dat u van achter uw PC of tablet een gesprek kunt voeren met uw revalidatiearts of behandelaar. In sommige gevallen kunt u ook deelnemen aan een E-revalidatieprogramma. Dit is een beveiligde online omgeving waarin u een specifiek behandelprogramma volgt en contact heeft met uw arts of behandelaar.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag uw revalidatiearts of behandelaar eens naar de mogelijkheden.

E-revalidatie met de Revalidatie Friesland App

Patiënten kunnen met deze app zelf bepalen wanneer ze in hun eigen omgeving werken aan hun revalidatiebehandeling. De behandelaar monitort in het online revalidatieprogramma de oefeningen en stelt het trainingsprogramma bij of vult het aan om zo de behandeling te optimaliseren. Daarnaast monitort de app de trainingsvoortgang. Met de app kunnen patiënten op elk gewenst moment aan de slag en hoeven minder te reizen naar een behandellocatie. De app bevordert het zelfmanagement van een patiënt. Deze werkwijze houdt in dat verschillende behandelaren betrokken zijn bij een behandeling van een patiënt. Met de app begeleiden de verschillende behandelaren met elkaar en naast elkaar een patiënt op afstand.