Doorzoek onze website

Telefoonnummers

Gezocht: studenten (kinder)fysiotherapie en ergotherapie

Revalidatie Friesland en het UMCG-Centrum voor Revalidatie organiseren jaarlijks samen het CIMT-BiT zomerkamp Noord Nederland. Dit therapiekamp is voor jongeren van 12 tot 18 jaar met een unilaterale cerebrale parese, een plexus laesie of NAH waardoor ze één minder goed functionerende arm/hand hebben.

Hiervoor zoeken wij enthousiaste en gemotiveerde studenten die de jongeren intensief willen begeleiden onder supervisie van fysiotherapeuten en ergotherapeuten uit beide revalidatiecentra.

Het therapiekamp is gebaseerd op de combinatie van Constraint Induced Movement Therapy (CIMT) en Bimanual Therapy (BiT).

CIMT –BiT is een behandelmethode waarbij er met de minder goed functionerende arm/hand geoefend wordt. Ongeveer de helft van de dag dragen de jongeren een ovenwant aan hun niet-aangedane hand en worden ze op een leuke en uitdagende manier ‘gedwongen’ om hun minder goede hand meer te gebruiken (CIMT). Het andere dagdeel gaat de ovenwant uit en wordt er tweehandig geoefend (BiT). Uit onderzoek blijkt dat CIMT-BiT effectief is voor het verbeteren van de handfunctie (zoals kracht), handvaardigheid en uitvoeren van functionele en tweehandige activiteiten. Ook de therapeuten en begeleiders dragen een ovenwant/ handschoen wanneer de jongeren dit ook doen. Het therapiekamp duurt twee midweken. Het zal plaatsvinden in de Ronald McDonald Hoeve op het terrein van Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag, waar zowel de jongeren als begeleiders blijven slapen. In het tussenliggende weekend ga je naar huis. Jij zult onder begeleiding van de therapeuten één jongere begeleiden.

Tijdsinvestering:

Vooraf:

We verwachten dat je aanwezig bent op 2 vrijwilligersmiddagen (vrijdagmiddag 15/5/2020 en Vrijdagmiddag 5/6/2020) ter voorbereiding op het kamp. Meer informatie over deze dagen volgt na je aanmelding.

Thuiswerk tussen beide dagen voor het schrijven van een behandelplan voor de jongere, ongeveer 3 uur en thuiswerk na de 2e studiedag ter verbetering van je plan, ongeveer 2 uren.

Tijdens:
5 dagen per week, ’s nachts blijf je slapen op de locatie.

Totale studiebelasting +/- 120 uur.

Wat vragen we van je:

  • Inzet, enthousiasme, zelfstandigheid en een professionele houding gericht op de jongere en zijn/haar ouders.
  • Het schrijven van een behandelplan voorafgaande aan het kamp en het bijwonen van de twee vrijwilligersdagen.
  • Het schrijven van een eindverslag aan het einde van de 2 weken.
  • Het geven van een overdracht op de beide vrijdagen aan de ouders van de jongeren.

Dit alles uiteraard met hulp en begeleiding van een supervisor van één van de centra.

Wat bieden we:

  • Een leuke uitdagende tijd met veel mogelijkheid tot leren. Begeleiding door fysiotherapeuten en ergotherapeuten uit de revalidatie zowel vooraf als tijdens het kamp.
  • Een reis- en onkostenvergoeding.
  • Alle overnachtingen en maaltijden zijn inbegrepen.

Bekijk voor een goede indruk van het kamp de filmpjes en lees het verslag van een studentbegeleider van een eerder kamp.

Dus .. ben je geïnteresseerd? Meld je dan snel aan.

Start maandag 6 juli  t/m vrijdag 17 juli 2020 (het tussenliggende weekend vrij).

Aanmelden

Marijke Benning, Revalidatie Friesland, CIMT@Revalidatie-Friesland.nl

Iny van de Zandt, UMCG-CVR Locatie Beatrixoord Haren, CIMT@umcg.nl