Ergotherapeuten Emmeloord ontvangen koffer van Edwin van der Sar foundation

De ergotherapeuten van locatie Emmeloord hebben 27 oktober-op wereld ergotherapiedag- een koffer gekregen van de Edwin van der Sar foundation. De koffer zit vol handige hulpmaterialen voor ergotherapeuten en is speciaal bedoeld voor ergotherapie bij hersenletsel. Ergotherapeut Wilma van der Bos nam namens Revalidatie Friesland de koffer in ontvangst.

Locatie Emmeloord is erg blij met de koffer van de Edwin van der Sar foundation. Het therapiemateriaal en de hulpmiddelen zijn een erg mooie aanvulling op de hulpmiddelen die de locatie al in gebruik heeft.

Edwin vd Sar Foundation schenkt koffer aan Revalidatie Friesland locatie Emmeloord

In de koffer zit bijvoorbeeld aangepast (verdikt) bestek. Waardoor iemand na veel oefenen weer in staat is zijn eigen boterham te smeren en te snijden! De hulpmiddelen kunnen bijdragen aan het verbeteren van zelfredzaamheid van patiënten.

Bij Revalidatie Friesland worden patiënten door ergotherapeuten geholpen o.a. om opnieuw te leren hun hun dagelijkse activiteiten uit te voeren. Samen met patiënten bedenken zij praktische oplossingen voor bijvoorbeeld problemen met opstaan uit bed, toiletbezoek, aan- en uitkleden, huishoudelijk werk en het uitoefenen van werk of hobby.

De Edwin van der Sar Foundation verspreidt – i.s.m. Ergotherapie Nederland en Vegro Thuiszorgwinkels – jaarlijks 50 koffers vol handige hulpmaterialen voor ergotherapeuten in Nederland.

N.B. Wilt u ook weleens een kijkje nemen bij Revalidatie Friesland in Emmeloord?
Kom dan 17 november naar de open dag!