Geslaagd en goed bezocht minisymposium in Sneek!

Op dinsdag 3 november jl. vond in het kader van het 100-jarig jubileum van Revalidatie Friesland een informatieve bijeenkomst plaats met de titel “Revalidatie op afstand en dichtbij”. Uitgenodigd waren verwijzers en ketenpartners uit de regio Sneek e.o.

De deelnemers wachtte een interessant programma met vier interactieve workshops waarbij zij van dichtbij de nieuwste mogelijkheden in de poliklinische revalidatiebehandeling van Revalidatie Friesland konden ervaren. Na de ontvangst met een hapje en een drankje werd de gelegenheid geopend door Natalie Rienstra, revalidatiearts van locatie Sneek. Daarna werden de twee rondes met workshops gehouden.

Allereerst was er een presentatie over oncologische revalidatie, een vrij nieuwe vorm van behandeling binnen de revalidatiecentra. Hoe krijgt iemand die met kanker en de behandelingen daarvan wordt geconfronteerd, weer grip op lijf en geest? Hoe kan er dan getraind worden om weer een nieuwe balans te vinden? Oncologische revalidatie biedt  een training op maat, zo bleek tijdens de workshop. Daarnaast was er een workshop over chronische pijn; dit vraagt een speciale aanpak. De behandeling is niet gericht op pijnbestrijding, maar heeft als hoofddoel de gevolgen van de pijn te beperken en optimaal te functioneren, óndanks de pijn. Als derde workshop was gekozen voor informatie over logopedie bij niet aangeboren hersenletsel. Alle actuele inzichten over dit onderwerp kwamen aan de orde. Als laatste was er een workshop over telerevalidatie en de revalidatie-app en de toekomst voor deze nieuwe behandelmogelijkheden op afstand.

Het minisymposium werd afgesloten door Brechtus Engelsma, hoofd behandeleenheid Volwassenenrevalidatie van locatie Sneek.

De bezoekers van dit minisymposium kregen een heerlijke maaltijd aangeboden en er was veel gelegenheid voor informeel contact .

Sneek Symposium 3 november 2015