Kinderafdeling kreeg bijzondere attributen

Dankzij een gift van de Stichting Wieger Jansleen kan de afdeling kinderrevalidatie van Revalidatie Friesland beschikken over twee zgn. racerunners. Dit is een soort driewielfiets zonder pedalen maar met een borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. Revalidatie Friesland is erg blij met deze gift. Voor kinderen met een lichamelijke beperking is ‘racerunnen’ in veel gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld niet aan rolstoelsporten kunnen meedoen.

De racerunners zijn woensdag 17 februari met trots overhandigd door het bestuur van de Stichting Wieger Jansleen. Deze Stichting steunt al meer dan 25 jaar instellingen voor kinderen, die door ziekte of ongeval middelen nodig hebben, die niet uit de reguliere financieringsbronnen worden verstrekt.

Enkele kinderen demonstreerden de nieuwe aanwinst. “Heel mooi om te zien hoe het racen de kinderen doet glunderen” aldus een bestuurslid.