Oncologische revalidatie nu ook mogelijk in Emmeloord

Onlangs startten de eerste patiënten in Emmeloord met het oncologisch revalidatieprogramma van Revalidatie Friesland. Door oncologische revalidatiebehandeling kan de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten verbeteren.

Langdurige bijwerkingen en bijeffecten van kanker(behandelingen), zoals vermoeidheid en lichamelijke beperkingen, leiden bij patiënten vaak tot verminderde kwaliteit van leven en slechter functioneren in werk en privé. ‘Bij oncologische revalidatiebehandeling is het een eerste prioriteit dat mensen zo min mogelijk beperkt worden door de verschijnselen van kanker of de behandeling daarvan. Daarnaast willen we patiënten helpen om weer zo goed mogelijk deel te nemen aan de samenleving’: aldus, Luciënne Petiet, Hoofdbehandeleenheid Revalidatie.

Revalidatiebehandelingen zijn met name gericht op herstel van fysieke, psychische en sociale klachten gerelateerd aan kanker. Bij het bepalen of oncologische revalidatie zinvol is wordt gekeken naar het, in een bepaalde mate, aanwezig zijn van specifieke problematiek zoals vermoeidheid, verminderde conditie, beperkingen in lichamelijk functioneren en/of problemen met participatie.

Oncologische revalidatie is bedoeld voor volwassen patiënten die kanker hebben of hebben gehad. De poliklinische revalidatiebehandeling kan namelijk worden geboden in alle fasen van de ziekte: tijdens de behandeling, na afloop van de behandeling maar ook in de (langdurig) palliatieve fase. Het specifieke behandelprogramma bestaat uit verschillende modules en duurt in totaal 12 weken.

Lees hier meer informatie over Oncologische revalidatie in Emmeloord