Revalidatie Friesland lanceert revalidatie app

Vandaag lanceert Revalidatie Friesland de Revalidatie Friesland App waarmee patiënten zelfstandig aan de slag kunnen met hun behandeling. Initiatiefnemer Edo Hoornstra, fysiotherapeut bij Revalidatie Friesland: “We hebben hard gewerkt. Ik ben blij dat het gelukt is om een multidisciplinaire app te maken, zodat verschillende behandelaren een patiënt op afstand kunnen begeleiden.” De app is samen met Telerevalidatie.nl ontwikkeld en mede mogelijk gemaakt met steun van het Revalidatiefonds en Fonds de Gavere.

Persoonlijk online revalidatieprogramma

Patiënten kunnen vanaf vandaag met deze app zelf bepalen wanneer ze in hun eigen omgeving werken aan hun revalidatiebehandeling. De behandelaar monitort in het online revalidatieprogramma de oefeningen en stelt het trainingsprogramma bij of vult het aan om zo de behandeling te optimaliseren. Daarnaast monitort de app de trainingsvoortgang. Fysiotherapeut Edo Hoornstra: “Het is aangetoond dat fit zijn mensen met een beperking helpt om beter te participeren in de samenleving. Met de app kunnen patiënten op elk gewenst moment aan de slag en hoeven minder te reizen naar een behandellocatie. De app bevordert het zelfmanagement van een patiënt.” De verwachting is dat een hogere intensiteit van oefenen, bijdraagt aan een sneller en beter herstel.

Multidisciplinair behandelen 


Inmiddels bestaan er meerdere apps in Nederland om op afstand te trainen, maar een multidisciplinaire werkwijze zoals in de Revalidatie Friesland App is nog niet op de markt. Deze werkwijze houdt in dat verschillende behandelaren betrokken zijn bij een behandeling van een patiënt. Met de app begeleiden de verschillende behandelaren met elkaar en naast elkaar een patiënt op afstand.