Bevlogen bestuurder neemt afscheid van Revalidatie Friesland

Na ruim 25 jaar in dienst te zijn bij Revalidatie Friesland heeft mevrouw Gerrie Eikelboom op 12 mei 2017 als voorzitter Raad van Bestuur afscheid genomen van Revalidatie Friesland. Daarmee sluit zij als bestuurder een succesvolle periode af en gaat zij met pensioen.

Eikelboom werd vandaag tijdens haar afscheidsreceptie door vele betrokken collega’s gecomplimenteerd voor haar enorme inzet, bevlogenheid en betrokkenheid bij de zorg voor patiënten. Klaas Schuurman, voorzitter van de Raad van Toezicht van Revalidatie Friesland, bedankte Eikelboom voor de bijzonder fijne samenwerking en voor het feit dat zij altijd de patiënt centraal stelde bij haar handelen en daarmee aantoonde ‘een groot hart’ te hebben voor mensen die moeten leren omgaan met een beperking.  

In de afgelopen 22 jaar waarin Eikelboom Revalidatie Friesland bestuurde werden, mede door haar professionele inzet en enthousiasme, diverse projecten en transities gerealiseerd. Zo werd Revalidatie Friesland getransformeerd van enkel een categoraal ziekenhuis naar een professionele ketenzorgorganisatie met elf locaties. Ook werd er in Beetsterzwaag een nieuwe revalidatiekliniek  met behandelfaciliteiten en sporthal gebouwd, waarin anno 2017 zowel kinderen, jongeren als volwassenen terecht kunnen. Vorig jaar werd Revalidatie Friesland bovendien voor een tweede maal uitgeroepen tot ‘beste werkgever’ van Friesland.

Haar opvolger, de heer Peter Visch, is inmiddels gestart als nieuwe voorzitter Raad van Bestuur. ‎