Voor Parkinson-patiënten: provincie steunt dansproject

Dansen heeft een heilzame werking op mensen met Parkinson. Onderzoek toont aan dat zij zich beter voelen door het dansen. Hun balans wordt beter en ze kunnen beter onthouden. Daarom start de Stichting Parkinson in beweging het project ‘Dans op recept’.  Onlangs werd bekend dat de provincie Fryslân 59.960 euro beschikbaar stelt voor dit project.

Een dansdocent en een fysiotherapeut ontwikkelden danslessen voor Parkinsonpatiënten. Achttien deelnemers volgen de lessen, die nu alleen nog in Leeuwarden zijn. Met het project ‘Dans op recept’ komen er ook lessen in Drachten, Heerenveen, Dokkum, Bolsward, Sneek en Harlingen. Dansdocenten die de lessen gaan geven, krijgen een speciale training. De subsidie van de provincie komt uit het Uitvoeringsprogramma zorgeconomie.