Doorzoek onze website

Telefoonnummers

CIMT-BIT zomerkamp gestart!

Afgelopen maandag is in Beetsterzwaag het CIMT-BIT zomerkamp weer gestart. Kinderen en jongeren met een minder goede handfunctie door bijvoorbeeld Cerebrale Parese, Erbse Parese of Niet aangeboren hersenletsel, hebben hun ‘goede’ hand vaak enorm goed ontwikkeld. Tijdens dit tweeweekse kamp leren zij juist hun minder goede hand beter te gebruiken.

CIMT staat voor Constraint Induced Movement Therapy en betekent intensief eenhandig oefenen. Daarbij draag je een ovenwant aan je voorkeurshand. BIT betekent Bimanual Intensive Therapy en staat voor intensief oefenen met beide handen.

Vandaag deden de kinderen een oefening bij een ouderwetse brandweerauto, waarbij ze met één hand een aantal keren een houtblok moesten doorzagen. Een pittige, maar leuke opdracht!

Het kamp duurt nog tot eind volgende week.