Revalidatie Friesland plaatst 1600 zonnepanelen

Op het dak van het revalidatiecentrum in Beetsterzwaag worden 1600 zonnepanelen geplaatst. Revalidatie Friesland heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2021 voor 80% energieneutraal te opereren. De geplaatste zonnepanelen ondersteunen dit doel en gaan voorzien in een derde van de stroombehoefte van de locatie in Beetsterzwaag.

“Bij alles wat we doen bekijken we of het beter, efficiënter, duurzamer en gezonder kan. Daar draagt de installatie van de 1600 zonnepanelen zeker een grote steen aan bij”: aldus Wim Haak, Hoofd facilitaire eenheid bij Revalidatie Friesland.

98% van de energie die Revalidatie Friesland nodig heeft voor de warmbehoefte komt al jaren van een hout-gestookte energiecentrale. Een lokaal initiatief in Beetsterzwaag, wat gezien kan worden als een vorm van energiewinning met voordelen, zoals CO2 -reductie en landschapsbehoud.

Revalidatie Friesland vindt het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en heeft gekozen voor zonnepanelen van leverancier GroenLeven, die specialist is op het gebied van grootschalige zonnedaken. Het installeren van de zonnepanelen is maandag 30 april gestart. De verwachting is dat de installatie een week of drie gaat duren. Naast de installatie van zonnepanelen worden ook twee laadpalen voor elektrische auto’s op het terrein geplaatst.