Wereld kanker dag – oncologische revalidatie

4 Februari is het wereld kanker dag. Een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor deze ziekte, waarbij de schijnwerpers ook worden gezet op hulpmogelijkheden.

Revalidatie Friesland biedt met een specifiek behandelprogramma ‘oncologische revalidatie’ hulp aan mensen die met deze ziekte te maken hebben (gehad).

Kanker zet je wereld op z’n kop.
De confrontatie met kanker heeft niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar is voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen, te behandelen en mensen met kanker en hun naasten psychosociale ondersteuning te bieden. Elk jaar rond Wereldkankerdag brengen zij hun gezamenlijke aanbod aan zorg en ondersteuning onder de aandacht.

Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker (gehad) of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er ook bij jou in de buurt zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is. Meer informatie over deze dag vind je op: www.wereldkankerdag.nl.

Meer infomartie over oncologische revalidatie vind je hier: https://www.revalidatie-friesland.nl/revalidatiemogelijkheden/oncologische-revalidatie/.