Uitzending Beau Five Days Inside levert honderden mooie reacties op

De spanning werd nog even vastgehouden door de Champions-League wedstrijd van Ajax, waardoor de uitzending over Revalidatie Friesland een week uitgesteld werd, maar afgelopen dinsdagavond 7 mei was het eindelijk zover. Ruim 827.000 mensen hebben deze unieke aflevering die avond bekeken.

“Huis van hoop”

Tv-presentator Beau van Erven Dorens volgde vijf dagen lang een aantal bewoners van ons revalidatiecentrum in Beetsterzwaag en ondervond hoe heftig maar ook hoe hoopvol deze plek eigenlijk is.

“Wat je hier beseft is dat het leven zo fragiel is. Je leven staat van het ene op het andere moment totaal op z’n kop. En dat is wel echt bijzonder om te zien. Het is een huis van hoop.”

Beau van Erven Dorens

Groot scherm

Voor alle huidige bewoners én het personeel was er een groot scherm geregeld om samen de uitzending te bekijken. Op het scherm konden het personeel en de patiënten die nu bij ons verblijven de uitzending kijken met een hapje en een drankje. Zo konden ze ook zien hoe vroegere patiënten het verblijf hebben ervaren.

Stormvloed aan reacties

De uitzending is net als de opnames erg bevallen, vertelt Matthijs Bergsma. De afgelopen dagen na de uitzending stroomde de reacties binnen, voornamelijk op de sociale media. Een van de belangrijkste doelen, om mensen te laten zien hoe de medisch specialistische revalidatie werkt, is met succes behaald.

“Het regent mooie reacties. We hebben op Facebook al honderden reacties gekregen. Van mensen die hier eerder zijn geweest en zich herkennen in de verhalen, maar ook van andere mensen die het een mooi inkijkje in een revalidatiecentrum vonden.”

Matthijs Bergsma

Nazorg

Intern wordt er ook nog iets georganiseerd voor de patiënten en het personeel die te zien waren in deze aflevering. Tijdens een hapje eten en iets te drinken kan er nagepraat worden over hoe zij de opnames en de uitzending hebben ervaren. “Die mensen hebben ineens heel veel aandacht gekregen. En als zorginstelling willen we daar ook nazorg voor bieden.”

Ook de media heeft veel aandacht besteed aan de bijzondere uitzending van Beau Five Days Inside. Zo is in het volgende artikel het verhaal te lezen over Anna, een van de bewoners die door Beau is gevolgd.