Klinische Leerafdeling van Revalidatie Friesland officieel geopend

Het concept van een leerafdeling in de zorg is niks nieuws, maar een leerafdeling in de klinische revalidatiezorg daarin tegen wél. Afgelopen maandag 9 september is de leerafdeling van Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag geopend.

Het verbeteren van kwaliteit van onze zorg, kennis delen, innoveren, ontwikkelen en werkplezier stimuleren zijn enkele doelen van dit bijzondere nieuwe project. Op de leerafdeling wordt in samenwerking met studenten van de Hanzehogeschool Groningen multidisciplinair gewerkt. Dat betekent dat studenten van verschillende opleidingen (denk aan: management in de zorg, maatschappelijk werk, therapeuten en verpleging) samenwerken met revalidatieprofessionals om hun patiënten zo goed mogelijk te behandelen.

Een nieuw concept met nieuwe aanpak betekent ook een opening die afwijkt van reguliere opening. Er werden deze keer dus geen lintjes doorgeknipt. Joost Hurkmans, projectleider van de Leerafdeling, opende de middag nadat alle betrokkene en geïnteresseerden plaats hadden genomen in de serre van het restaurant. Hij noemt de studenten een ‘frisse wind’ in het revalidatiecentrum en heeft al het vertrouwen dat het helemaal goed gaat komen met deze enthousiaste professionals in opleiding.

Daarnaast betrad ook Arwin Nimis (Directeur Academie voor Gezondheidsstudies) het podium om namens de Hanzehogeschool het woord te doen. Hij noemt de leerafdeling ‘samenwerken 2.0’ en is ervan overtuigd dat iedereen hier iets aan heeft, omdat er steeds meer dingen samen worden gedaan.

Na deze toespraken werd er een filmpje getoond wat een beeld schetst van de eerste week van de leerafdeling, waarbij al goed te merken is dat alle studenten met veel enthousiasme aan het werk zijn gegaan. Daarna mochten alle bezoekers van de opening een kijkje nemen op de leerafdeling, wat bestaat uit een eigen vleugel met meerdere patiëntenkamers, een woonkamer, kantoor en een aantal flex-ruimtes.

Na deze toespraken werd er een filmpje getoond wat een beeld schetst van de eerste week van de leerafdeling, waarbij al goed te merken is dat alle studenten met veel enthousiasme aan het werk zijn gegaan. Daarna mochten alle bezoekers van de opening een kijkje nemen op de leerafdeling, wat bestaat uit een eigen vleugel met meerdere patiëntenkamers, een woonkamer, kantoor en een aantal flex-ruimtes.

Door deze modernere aanpak is er nu meer ruimte voor nieuwe ideeën en methodes, het delen van kennis en het verbeteren van onze zorg. Iedereen kan hier van elkaar leren.