Revalidatie Friesland start met iPad aan bed

Patiënten die zijn opgenomen in de kliniek van Revalidatie Friesland maken sinds eind september gebruik van een iPad aan bed. Op de afdeling voor volwassenen staat bij ieder bed een iPad klaar.

Patiënten kunnen op de iPad informatie vinden, maar ook televisie kijken, spelletjes spelen, kranten en tijdschriften lezen. En met hun eigen account inloggen op streamingsdiensten als Netflix. Daarnaast kunnen de patiënten de iPad natuurlijk gebruiken voor MijnRevalidatieFriesland en e-revalidatie.

Met dank aan een speciale techniek kunnen de iPads niet ongemerkt het revalidatiecentrum verlaten. Belandt een iPad buiten het centrum, dan wordt hij meteen onbruikbaar gemaakt. Ook aan de hygiëne en privacy is gedacht. De tablets worden na vertrek van de patiënt altijd gereinigd en uitgelogd.