Friese ziekenhuizen en Revalidatie Friesland starten campagne

De Friese ziekenhuizen en Revalidatie Friesland starten een gezamenlijke campagne om patiënten meer bewust te maken van het voordeel en de mogelijkheden van online zorgomgevingen. De campagne start donderdag 10 oktober.

Gemiddeld maakt zo’n 1 op de 3 Friese patiënten gebruik van zijn of haar online zorgomgeving, zoals mijn.revalidatie-friesland.nl. Patiënten loggen in op hun zorgomgeving en hebben hierdoor thuis inzicht in bijvoorbeeld medische gegevens en uitslagen van (lab)onderzoeken. De zorginstellingen zien dat steeds meer patiënten deze mogelijkheid gebruiken en er de meerwaarde van inzien. Toch is er ook een groep patiënten die er nog geen gebruik van maakt. Met subsidie van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport starten de Friese ziekenhuizen samen met Revalidatie Friesland een campagne en loopt tot eind dit jaar.

Meer zicht op zorg
De slogan van de campagne is “Meer zicht op uw zorg”. De campagne focust op wat de online zorgomgeving oplevert: kennis en inzicht. Bij de ontwikkeling van de campagne zijn patiënten betrokken om input te geven en om materialen te testen. De patiënten die figureren in de campagne zijn échte patiënten, die regelmatig gebruik maken van een of meer van de online zorgomgevingen en hier tevreden over zijn.

Regie bij de patiënt
Het digitaal beschikbaar stellen van patiëntinformatie via de online zorgomgeving geeft de patiënt meer regie op zijn of haar zorgproces. Door hier gebruik van te maken zijn patiënten beter geïnformeerd, meer betrokken bij hun zorg en kunnen zij beter meebeslissen. Patiënten hebben 24 uur per dag inzicht in hun medische gegevens en komen beter voorbereid in de spreekkamer. Ook kunnen zij veel zaken vanuit huis regelen. Bijvoorbeeld het invullen van voorbereidende vragenlijsten, een vraag stellen aan de specialist of het plannen van (vervolg)afspraken.