Cornelia helpt kinderen de weg vinden bij Revalidatie Friesland

Vandaag is een bijzonder project voor de kinderrevalidatie feestelijk in gebruik genomen! Binnen het project ‘Cornelia als gids door revalidatieland’ zijn allerlei middelen gerealiseerd die kinderen helpen om meer de regie te nemen tijdens en voorafgaand een revalidatiebehandeling.

Zo is er niet alleen een kinderwebsite geopend, maar opende de Kinder Advies Raad ook de route waarin spellen kunnen worden gedaan, werden de VR-brillen met een rondleiding door het revalidatiecentrum voor het eerst in gebruik genomen en werd VR-iendje gelanceerd. Met deze laatst genoemde kunnen kinderen die in het revalidatiecentrum verblijven via een VR-bril in contact blijven met hun ouders. Een prachtig middel waarmee een kind veel gemakkelijker en vaker contact kan hebben met zijn of haar familie.

Kortom: kinderen die moeten revalideren komen de figuur Cornelia vanaf vandaag op verschillende punten tegen, waarbij Cornelia de taal van kinderen spreekt en hen helpt om te revalideren.

Wil je meer weten? Kijk dan op: https://cornelia.revalidatie-friesland.nl.

Het project is mede mogelijk gemaakt door de Cornelia Stichting en de Van Teyens Fundatie.