Uit voorzorg afdeling tijdelijk dicht

2 – 11-2020: Quarantaine opgeheven

Een medewerker van Revalidatie Friesland is zondag 25 oktober positief getest op COVID-19. De medewerker verblijft momenteel in thuisisolatie. Het gaat goed met deze persoon. Uit voorzorg gaat er een afdeling een week dicht. Reguliere zorg en opnames gaan gewoon door.

Contactonderzoek

Uiteraard is er direct gestart met een contactonderzoek. Daarbij wordt in kaart gebracht welke patiënten en medewerkers in contact zijn geweest met deze medewerker. Het contactonderzoek is nog gaande. Er zijn op dit moment geen andere collega’s en/of patiënten met klachten.

Uit voorzorg afdeling dicht

Uit voorzorg gaat de afdeling, waar de collega werkzaam was, dicht tot maandag 2 november. Dat betekent dat er geen nieuwe patiënten op die afdeling opgenomen worden. De reguliere zorg gaat echter gewoon door. Ook de opnames van nieuwe patiënten gaat, net als anders, gewoon door.

Voorzorgsmaatregelen en richtlijnen

Alle mensen die onderdeel van het contactonderzoek zijn, volgen de adviezen van de GGD op. De medische zorg gaat bij Revalidatie Friesland gewoon door. We hanteren daarbij uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de landelijke en lokale overheidsinstanties betreffende COVID-19. Waar mogelijk worden behandelingen ook online of via beeldbellen aangeboden.