Uit voorzorg tijdelijk afdelingen in quarantaine

14-12-2020: Quarantaine opgeheven

Twee medewerkers van Revalidatie Friesland zijn dit weekend positief getest op COVID-19. De medewerkers verblijven momenteel in thuisisolatie. Het gaat goed met deze twee personen. Uit voorzorg gaan betrokken afdelingen een week dicht. Reguliere zorg en opnames gaan gewoon door. Waar mogelijk worden behandelingen via e-revalidatie (online) of via beeldbellen aangeboden.

Contactonderzoek
Uiteraard is er direct gestart met een contactonderzoek. Daarbij wordt in kaart gebracht welke patiënten en medewerkers in contact zijn geweest met de betreffende medewerkers. Het contactonderzoek is nog gaande.

Uit voorzorg afdelingen in quarantaine
Uit voorzorg gaan de afdelingen, waar de collega’s werkzaam waren, in quarantaine tot zondag 13 december. De reguliere zorg gaat gewoon door. Ook de opnames van nieuwe patiënten gaan, net als anders, gewoon door. Wij hopen maandag 14 december weer in een normale setting ons werk te kunnen doen.

Voorzorgsmaatregelen en richtlijnen
Alle mensen die onderdeel van het contactonderzoek zijn, volgen de adviezen van de GGD op. De medische zorg gaat bij Revalidatie Friesland gewoon door. We hanteren daarbij uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de landelijke en lokale overheidsinstanties betreffende COVID-19.