Week van de Slimme Zorg

Van 15 tot 19 februari 2021 staat Noord-Nederland in het teken van de Slimme Zorg Estafette. Innovaties en ontwikkelingen op het gebied van slimme zorg volgen elkaar in razend tempo op. Als Revalidatie Friesland zijn wij dan ook continu in beweging om onze zorg slimmer te maken. Zo kun je bij ons al beeldbellend fysiotherapie volgen en bieden wij therapieën gebaseerd op Virtual Reality en Serious Gaming. Om een kijkje te geven in onze ‘slimme zorg’ hebben wij speciaal voor de week van de Slimme Zorg Estafette een aantal video’s gemaakt. Iedere dag plaatsen wij een video of bericht over een ander onderwerp. Kijk je mee?

Dag 1: Inzet beeldbellen tijdens therapie

Dag 2: Online toegang tot je eigen gegevens

Revalidatie Friesland vindt de eigen regie van haar patiënten belangrijk. Het bevorderen van deze regie doen wij op verschillende manieren. Eén daarvan is onze patiënten inzage geven in hun eigen medische gegevens via MijnRevalidatieFriesland, ons patiëntenportaal. Zo kunnen de patiënten zich goed voorbereiden op hun behandeling, hun medische informatie nog eens rustig nalezen en doordat zij goed geïnformeerd zijn, kunnen zij beter meebeslissen.

Maar wat als de patiënt door alle verschillende portalen van zorgaanbieders het overzicht over zijn medische gegevens kwijt raakt? Dan is er een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)! In onderstaande video wordt duidelijk uitgelegd wat een PGO is.

Om in 2022 de medische gegevens van onze patiënten te kunnen aanbieden aan een PGO nemen wij als Revalidatie Friesland deel aan ‘VIPP 5’, een implementatieprogramma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Dag 3: Het Oefenlandschap