Revalidatie Friesland en ZONL bundelen hun krachten

Revalidatie Friesland en Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) slaan de handen ineen voor drempelloze revalidatiezorg in de gemeenten Noordoostpolder en Urk. Dat maakten, de bestuurders van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) en Revalidatie Friesland, bekend tijdens een personeelsbijeenkomst op 16 maart in ’t Voorhuys in Emmeloord.

De verwachting is dat, onder meer door vergrijzing, het aantal inwoners van de gemeente Noordoostpolder met een revalidatievraag én behoefte aan advies en ondersteuning op het gebied van preventie en herstel snel zal toenemen. ‘’We willen niet de zorg van gisteren regelen, maar ver vooruitkijken en gebruikmaken van alle middelen die ons tegenwoordig ter beschikking staan. Onze patiënt is hierin leidend. We willen de organisatie die ontstaat door onze samenwerking zo ‘neerzetten’ dat het zorg-pad dat de patiënt bewandelt soepel verloopt zonder vertraging en gebrekkige informatie-uitwisseling’’,  aldus Peter Visch (bestuurder Revalidatie Friesland).

Drempelloze zorg

De visie van Revalidatie Friesland en ZONL is dat een patiënt ongeacht zijn of haar aandoening een eenduidige behandeling krijgt. Waar financieel mogelijk worden drempels tussen de verschillende zorgvormen weggenomen en kiezen de samenwerkende organisaties voor ‘drempelloze zorg’. De nadruk op de ontwikkeling van het (gezamenlijke) zorgaanbod moet zoveel mogelijk liggen op verplaatsing van zorg. Dus op locatie wat echt op locatie moet en thuis of in de buurt van thuis wat zoveel mogelijk thuis kan. ‘Revalidatie thuis, tenzij…’ is hierbij het uitgangspunt.

Krachten bundelen

‘’Om dit zorgconcept goed uit te voeren, hebben we een stevig, deskundig en compleet team nodig van verpleegkundigen, verzorgenden, therapeuten en artsen. We zijn blij dat we door het samenvoegen van de behandelteams van Revalidatie Friesland en Revalidatie De Schakel, de locatie van ZONL, het komende jaar kunnen werken aan een deskundig en stevig team, dat gezamenlijk én gemotiveerd werkt aan alle revalidatievragen vanuit de gemeente Noordoostpolder, Urk en omgeving’’, besluit Albert Hilvers (bestuurder Zorggroep Oude en Nieuwe Land).

Over Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke ondersteuning. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen!