Doorzoek onze website

Telefoonnummers

Minisymposium – Muziektherapie maakt van alles mogelijk

Minisymposium – Muziektherapie maakt van alles mogelijk

‘Laat horen wat je kunt’

Muziektherapie kan binnen een revalidatiebehandeling van alles in beweging zetten en is voor veel patiënten een bron van kracht, identiteit, communicatie, ontspanning, expressie, verwerking en herstel. Muziektherapie kan helpen, juist daar waar woorden tekort schieten. De gedifferentieerde kracht van muziek én de enorme invloed op het brein wordt –ook binnen de medische wereld- steeds meer aangetoond. Onder andere als iemand getroffen is door een ongeluk, een herseninfarct, afasie, chronische pijn, verlieservaringen of een ernstige ziekte, kan muziektherapie helpen om weer ‘in beweging te komen’. Dit symposium is bedoeld voor eerstelijns professionals en iedereen die professioneel te maken heeft met deze patiëntengroepen en/of zelf muziekles geeft.

Tijdens dit minisymposium vertellen we u graag meer over de vele mogelijkheden en de veelkleurigheid van muziektherapie voor uiteenlopende patiëntgroepen.

Waar
Revalidatie Friesland, Hoofdstraat 3, 9244 CL Beetsterzwaag

Wanneer
Dinsdagavond 22 september 2015 van: 17.30 uur tot 20.30 uur.

Programma
(klik op programma 22 september 2015 voor ’t complete programma)

17.30 uur                                 Aanvang

17.30 uur tot 18.30 uur      klein buffet

18.30 uur                                 Welkom en opening door Kees Hein Woldendorp, revalidatiearts

Muziektherapie verwerking en zingeving
Als iemand getroffen is door een ongeluk, een herseninfarct, afasie, chronische pijn, verlieservaringen, een ernstige ziekte, dan kunnen muziektherapeuten helpen om te gaan met verschillende emoties en verwerking en zingeving. Over hoe samen aan de slag te gaan.

Revalidatie voor musici
Musici met klachten/beperkingen ten gevolge van musiceren kunnen terecht bij Revalidatie Friesland voor advies en revalidatie. Over het optimaliseren van houdingsaspecten bij het bespelen van het instrument, het leren grenzen aangeven, identiteitsversterking en het toelaten van gevoelens.

SMTA: Speech Music Therapy for Aphasia
Over een combinatiebehandeling van muziektherapie en logopedie voor afasie. Een spraakmakende methode om van zingen weer tot spreken te komen!.

Muziektherapie en Somatisch Onvoldoende Lichamelijk verklaarde Klachten (SOLK)
Over jezelf leren kennen door muziek maken/luisteren. Wie ben ik, wat vind ik mooi, waar ben ik goed in? Maar ook: wat vind ik moeilijk, hoe ga ik om met grenzen aangeven?

Muziekles op maat?
Over nazorg en het moment na muziektherapie. Waar kan men terecht voor muziekles? Hoe kan een kind met een beperking muziekles krijgen? Graag wisselen we uit wat belangrijk kan zijn en wisselen we contactgegevens uit om elkaar van dienst te kunnen zijn.

20.30 uur                                 einde

Geen kosten
Dit minisymposium is gratis toegankelijk. 

Aanmelden
Komt u ook naar dit gratis minisymposium? Meld u dan voor 10 september 2015 aan door een e-mail te sturen naar: muziektherapie@revalidatie-friesland.nl. Wilt u in deze e-mail ook aangeven: met hoeveel personen u komt en welk beroep u heeft?