Supertrots!

Het is je vast niet ontgaan dat we midden in de ‘coronapandemie’ zitten. Elk moment dat er een nieuwsuitzending is, komt dit onderwerp naar voren. Het maakt niet uit welk social media kanaal je opent, ook daar kom je het tegen. Van verhalen van verpleegkundigen en artsen, tot de verhalen van patiënten. Ongeacht de inhoud van het bericht, wat mooi dat we deze verhalen met elkaar kunnen delen!

Nieuw: weekenddienst
Samen met een aantal collega’s heb ik de aftrap gegeven aan een eerste weekenddienst. Iets wat we al heel lang willen en nu in praktijk is gebracht. De dankbaarheid van patiënten dat we ook in het weekend voor ze klaar staan, dat doet wat met me. Het zelf kunnen voortbewegen in de rolstoel, het kunnen strikken van de veters, het zorgdragen voor de aangedane arm en het verbeteren van het looppatroon zijn een aantal van de gestelde en behaalde doelen. Een dame is in tranen, omdat ze niet zelf haar rolstoel op de rem kan zetten. Door hersenletsel weet zij haar arm niet goed aan te sturen en lukt het haar niet de bewegingen te maken die ze wil maken. Na intensief oefenen is het haar gelukt: ze kan het zelf! Er komen weer tranen, maar nu vooral omdat ze het weer kan.

Blijven doorgaan
Terwijl ik na mijn weekenddienst naar de auto loop, besef ik pas hoeveel er is veranderd in mijn werk de afgelopen weken: het was een rollercoaster. Natuurlijk weet ik dat er dingen veranderen en daar ondervind ik dagelijks al de gevolgen van: ik werk vanuit huis, ben aan het (beeld)bellen met patiënten, zet e-revalidatie nog meer in en werk in het weekend. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik blij ben hoe wij als organisatie anticiperen op de door de overheid getroffen maatregelen. En dat ik supertrots ben op iedereen die zijn steentje bijdraagt om dit mogelijk te maken en dat de zorg voor onze patiënten blijft doorgaan.

We gaan er voor
Hoe wij onze zorg in de komende periode gaan verlenen, is onzeker. Met alle uitdagingen die ons nog te wachten staan, ben ik vanuit huis met mijn collega’s hard aan het werk om te innoveren. Want hoe naar de situatie ook is, hier hebben we nu wel tijd voor. Ik tel de dagen af dat ik weer face-to-face mag behandelen, want wat mis ik dat. Maar… We gaan er voor! We blijven zorgen, voor onze patiënten en voor onszelf!

Karen Langereis, ergotherapeut