Fadawi: “Dankzij de toewijding van mijn vrouw woon ik nog altijd thuis”

Fadawi Razlighi had al jaren lang last van epileptische aanvallen. Maar op 25 juli 2016 is hij ook nog eens getroffen door een herseninfarct. Artsen kwamen er daarna ook achter dat hij al eerder in 2011 een kleiner infarct had gehad.

In 2011 had Fadawi veel last van epileptische aanvallen. In het ziekenhuis konden ze daar geen duidelijke medische oorzaak voor vinden. Hij kreeg medicijnen om zijn aanvallen onder controle te houden. Maar door deze medicijnen kwam hij veel aan, kreeg hij last van haaruitval, slapeloze nachten en werd hij depressief. Door de vele aanvallen raakte hij uiteindelijk ook zijn baan kwijt. Hij werkte als operator van CNC machines. Dit zijn machines om onderdelen van boten en schepen te maken. Fadawi is op een gegeven moment bij het epilepsie expertisecentrum SEIN terechtgekomen. Van hen kreeg hij andere medicijnen, waardoor hij minder aanvallen kreeg en beter kon slapen.

Advies voor een verzorgingshuis

Maar uitgerekend op zijn verjaardag, 25 juli 2016, kreeg Fadawi een herseninfarct. Hierdoor kwamen de artsen erachter dat hij in 2011 een kleiner infarct had gehad. Gezien zijn toestand adviseerde men dat het beter zou zijn dat Fadawi in een verzorgingshuis zou gaan wonen. Maar hier was zijn vrouw het absoluut niet mee eens. Fadawi kwam door haar vasthoudendheid terecht in een revalidatiekliniek. Ze kwam hem daar elke dag opzoeken.

Nog altijd thuis

Door heel veel oefenen en hard werken kan Fadawi staan met speciale schoenen.  Zijn linkerhand is wel volledig verlamd en zal ook niet meer beter worden. Ook het spreken gaat nog moeilijk. Momenteel heeft Fadawi twee keer in de week dagbesteding en heeft wekelijks fysiotherapie. Fadawi is iedereen die hem geholpen heeft, en in het bijzonder zijn vrouw, intens dankbaar voor alle hulp en begeleiding. Dankzij de toewijding van zijn vrouw woont hij nog altijd thuis.

Juli 2018