Jenny: “Ik kan enkel door een soort van rietje zien”

Ze dachten allemaal dat ze een postnatale depressie had. Jenny Ruzius veranderde heel erg na de komst van haar dochtertje en werd doorgestuurd naar het GGZ. Eenmaal in het ziekenhuis kwamen ze achter de echte oorzaak: een goedaardige tumor.

Jenny werd op 26 september 2015 moeder van een dochtertje. Haar omgeving vond dat ze daarna erg veranderde. Ze toonde bijna geen emotie, had geen zin of puf meer om het huishouden te doen. Het gebeurde regelmatig dat haar vriend thuiskwam uit het werk dat er geen boodschappen waren en er geen eten op tafel stond. Dat was erg ongewoon voor Jenny.

Kerstbomen zien in de zomer

De huisarts dacht aan een postnatale depressie. Ze werd verwezen naar het GGZ. Daar kreeg ze therapie van een psychiater en werd ze ingesteld op medicatie. Jenny liep erbij als een zombie en ging van de medicatie zoals ze zelf zegt: kerstbomen zien in de zomer. Haar behandeld psychiater stuurde haar door naar het ziekenhuis voor een algehele check. Uit het MRI bleek al heel snel dat Jenny een goedaardige tumor in haar hoofd had. Daar is ze met succes aan geopereerd.

Ondanks beperkingen kunnen genieten van het gezin

Inmiddels voelt Jenny zich weer zichzelf al heeft ze wel beperkingen overgehouden aan dit avontuur. Zo ziet ze slecht. Met beide ogen kan ze enkel nog door een soort van rietje zien. Dat beperkt haar behoorlijk in haar doen en laten. Ook is ze nog regelmatig moe. Ze kan gelukkig wel weer intens genieten van haar gezin.

Juli 2018