Mariëlle: “Het leven is ingrijpend veranderd”

In 2009 vlak voor Kerst, was Mariëlle Edes betrokken bij een ernstig auto-ongeval. Haar man kwam er redelijk vanaf, maar zijzelf had heel wat schade opgelopen, waaronder een ernstige hersenkneuzing.

Ze was samen met haar man op terugreis van een dagje Ameland. Bijna thuis werden ze bij Marssum aangereden door iemand die onder invloed was. Hun auto belandde daarbij via twee bomen in de sloot. Ze prijst zichzelf gelukkig dat hun dochtertje, toen 8 maanden, niet in de auto zat. Die had het ongeval zeker niet overleeft. Ook haar man kwam er redelijk vanaf maar Mariëlle had 21 gebroken botten, een beschadigde long, lever, nier, milt én een ernstige hersenkneuzing.

Abrupt einde aan mooie carrière 

Sinds die dag is haar leven ingrijpend veranderd. Ze had een erg leuke baan bij een internationaal opererend bedrijf en maakte mooie carrière stappen. Daar kwam abrupt een einde aan. Ze is zoals ze zelf zegt ‘traag’ in alles. In het praten, lopen, schrijven enzovoort enzovoort.

Cursus beeldhouwen een schot in de roos

Ze is inmiddels volledig afgekeurd en moet binnen haar mogelijkheden een nieuwe dag invulling zoeken. Zo is ze op advies van een creatief therapeut begonnen met een cursus beeldhouwen. Dat blijkt een schot in de roos. Het is echt een moment om tot rust te komen.

Juli 2018