Doorzoek onze website

Telefoonnummers

Kracht & kwetsbaarheid

Hetty Kloosterman – Combs werkt sinds juni 2015 als administratief medewerker bij het Bedrijfsbureau van Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag. De zorgsector is haar niet vreemd. Ooit is ze haar werkende carrière begonnen als Verpleegkundige-A.

Via Facebook kwam Hetty de oproep voor deze Revalidatie Friesland-expositie tegen. “De oproep om een kunstwerk aan te leveren voor de kunstveiling voor het goede doel heeft me over de streep getrokken. Dat is een bijdrage die ík wel kan leveren. Ik ben totaal niet sportief, maar wel sociaal betrokken”, zegt Hetty.

Creatief

“Ik maak van alles. Ik ben al op jonge leeftijd begonnen met tekenen. Naar de Kunstacademie, dat leek me wel wat. Maar ja, mijn ouders adviseerden mij anders”, zegt Hetty. Het credo van die tijd was: ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Uiteindelijk werd ze verpleegkundige. In de tussentijd volgde ze diverse opleidingen op het gebied van tekenen en schilderen. Hetty: “Inmiddels maak ik mijn kunstwerken niet alleen meer op doek maar ook op hout. Door middel van hout bewerken (denk aan houtsnijden) en het combineren van verschillende technieken maak ik beeldend werk”. Daarnaast dicht ze ook graag. Soms combineert Hetty haar beeldende werk met talige kunst. Ze exposeert af en toe en vindt het leuk om haar kennis met anderen te delen. Zo is ze vrijwilliger bij de Stichting Keunstkrite en is ze betrokken bij het ontwikkelen van educatief lesmateriaal.

Nerven

“De laatste jaren werk ik graag vanuit een thema. Dat is sinds een jaar of drie: nerven. Ik heb namelijk nog een passie: tuinieren. Dan kom je wel eens van die prachtige halfvergane bladeren tegen. De nerven zijn dan prachtig zichtbaar. Dat inspireert me. Die bijzondere nerven staan voor mij voor vorm, stevigheid en kracht. Maar tegelijkertijd ook voor kwetsbaarheid”, aldus Hetty. Meedoen aan deze bijzondere expositie van Revalidatie Friesland past dan ook helemaal bij dit thema. Mensen die revalideren zijn ook kwetsbaar en tegelijkertijd krachtig. Ze zijn vaak zoekende naar vorm en houvast. Voor de expositie maakte ze een serie nieuwe werken onder de titel “Skûljebeam” (“Schuilboom”). Een daarvan stelt ze beschikbaar voor de kunstveiling.

Bekijk hier werk van Hetty als voorproefje op de expositie!