Samenwerken

In 2019 werd zoveel mogelijk samengewerkt in een keten en werden diverse samenwerkingen georganiseerd of geïntensiveerd. Hieronder enkele hoogtepunten.

Bijzondere bijeenkomsten en activiteiten

Op 20 april vond de 20e en tevens laatste editie plaats van de Revalidatie Friesland Sponsortocht. Na vele succesvolle jaren om bewegen voor mensen met een beperking mogelijk te maken werd het tijd voor nieuwe activiteiten. Waaronder het verder uitbouwen van het jaarlijkse kunstweekend. Revalidatie Friesland is enkele jaren geleden aangehaakt bij dit, toen nog kleine, lokale initiatief. Dit jaar deden er maar liefst 30 kunstenaars mee aan dit unieke evenement!!

Noemenswaardig is ook de bijzondere theatervoorstelling ‘Breeknacht’ die binnen ‘no time’ uitverkocht was. Een unieke voorstelling vanuit het persoonlijke perspectief, van partner en mantelzorger van Romijn Conen en Nanna Tieman.

Last but not least: het fotografieproject ‘Op zijn kop’ van oud-patiënt en fotograaf  Arie Bruinsma. Dit project belichaamt de mate van zelfregie en mogelijkheden die Revalidatie Friesland haar patiënten biedt.

Revalidatie & Muziek

In het kader van de succesvolle promotie van (muziek)revalidatiearts Kees Hein Woldendorp werd op 24 april het symposium ‘Revalidatie & Muziek’ georganiseerd in Beetsterzwaag en deels op de Rijksuniversiteit in Groningen. Een bijzonder congres met internationale sprekers en bezoekers. Diverse sprekers deelden de nieuwste inzichten op het gebied van muziek en revalidatie. Aan het einde van de dag werd het ‘Revalidatie Expertisecentrum voor Muziek & Dans’ op locatie Beetsterzwaag geopend.

Beau Five Days Inside

Voor het RTL4-programma ‘Beau Five Days Inside’ logeerde Beau van Erven Dorens vijf dagen bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag. Hij volgde meerdere patiënten en ontdekte wat revalideren is. Beau ondervond hoe heftig, maar ook hoe hoopvol deze plek eigenlijk is. De aflevering trok bijna een miljoen kijkers en leverde honderden mooie reacties op.

 

 

 

 

Ga terug naar het overzicht