Doorzoek onze website

Telefoonnummers

Innovatie

In 2019 vonden bij Revalidatie Friesland verschillende innovatieve ontwikkelingen plaats. Hieronder enkele hoogtepunten.

VIPP: regie op zorg

Revalidatie Friesland heeft in 2019 het landelijke VIPP-programma (Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional) succesvol afgerond. Het programma bevatte meerdere doelstellingen. In november 2019 heeft Revalidatie Friesland de laatste doelstelling behaald. Met het VIPP-programma kon Revalidatie Friesland in drie jaar tijd extra stappen zetten om haar patiënten toegang te geven tot de eigen medische gegevens met als doel om de zorg nog veiliger, patiëntgerichter en doelmatiger te maken. Revalidatie Friesland beschikt inmiddels over een online zorgomgeving voor haar patiënten. In deze online zorgomgeving kunnen patiënten geplande afspraken, behandeldoelen, behandelverslagen en het revalidatieplan bekijken. Verstrekte informatie nog eens rustig nalezen en vragenlijsten invullen. Een korte samenvatting van het eigen dossier downloaden behoort ook tot één van de vele mogelijkheden.

Inzet virtual reality

In 2019 is Revalidatie Friesland gestart met de inzet van virtual reality (VR) bij de behandeling voor chronische pijn. Patiënten doen niet alleen oefeningen, ze krijgen ook uitleg over pijn. Het is een mooie aanvulling op de bestaande behandeling.

Serious gaming

De rol van serious gaming in de gezondheidszorg groeit. Binnen revalidatie krijgt serious gaming ook een steeds grotere rol: het wordt gezien als belangrijk hulpmiddel om mensen te laten bewegen en te motiveren. Sinds eind 2019 is de werkgroep ‘Serious Gaming’ actief. Eén van de resultaten is dat er op alle locaties van Revalidatie Friesland inmiddels een vorm van serious gaming aanwezig is. Voorbeelden van Serious games die binnen Revalidatie Friesland te vinden zijn: tyrostation, myro en amadeo.

Elk bed een iPad

Patiënten die zijn opgenomen in de kliniek van Revalidatie Friesland maken sinds eind september gebruik van een iPad aan bed. Op de afdeling voor volwassenen staat bij ieder bed de iPad klaar.

Patiënten kunnen op de iPad informatie vinden, maar ook televisie kijken, spelletjes spelen, kranten en tijdschriften lezen. En met hun eigen account inloggen op streamingsdiensten als Netflix. Daarnaast kunnen de patiënten de iPad natuurlijk gebruiken voor MijnRevalidatieFriesland en e-revalidatie.

Ga terug naar het overzicht