Met liefde en zorg gemaakt

Wietske Halma – Veenstra (53) is in 2000 gestart als repro-medewerker bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag. In de loop van de tijd heeft ze diverse functies vervuld. Momenteel is ze facilitair medewerker met een breed takenpakket. Die functie is haar op het lijf geschreven.

Laten zien

Wietske: “Ik heb de afgelopen jaren de oproepjes voor het kunstweekend wel voorbij zien komen. Ik dacht altijd dat wij als ‘medewerkers’ niet mee mochten doen”. De expositie van Revalidatie Friesland is bedoeld als podium voor iedereen die een connectie heeft met Revalidatie Friesland. Dus ook voor medewerkers die iets aan een groter publiek willen laten zien. “Dat vind ik leuk. Ergens staan met mijn spulletjes zodat veel mensen kunnen zien wat ik maak”, zegt Wietske.

Smaakt naar meer

Wietske is eigenlijk altijd creatief geweest. “Toen mijn kids klein waren maakte ik eigenlijk alles zelf. Van kleding tot knuffels”, vertelt Wietske. Dat het op een gegeven moment meer werd dan alleen spullen maken voor haar eigen gezin kwam door een lokale kunst & ambachtsmarkt. “Voor mijn standje maakte ik een stuk of twintig clownsknuffels van allerlei lapjes stof. Binnen no-time had ik er nog maar drie over”. Dat smaakte naar meer. De maand erop stond Wietske weer op die betreffende markt. In de 1,5 jaar die volgde maakte en verkocht ze maar liefst 150 clownsknuffels!

Goed doel

Een paar jaar geleden werd Wietske geïnspireerd door een collega om te gaan haken. “Ik werd toen voor het eerst oma en ik wilde ook van die mooie babyslofjes kunnen maken. Dat bleek nog een hele opgave”, zegt Wietske lachend. Ze stortte zich dus maar op het maken van een simpeler model: een gehaakte sleutelhanger. Dat bleek eens schot in de roos. Wietske: “Ik voel me erg betrokken bij de Stichting Kinderen Kankervrij, bij de meeste mensen beter bekend als Kika. In mijn omgeving zijn veel mensen geconfronteerd met kanker en de gevolgen daarvan. Ik heb besloten om de helft van mijn opbrengsten aan Kika te doneren”. Inmiddels heeft Wietske honderden sleutelhangers gemaakt en verkocht.

Vernieuwen

Wietske is altijd bezig met het ontwikkelen en uitwerken van nieuwe ideeën. Nieuwe ontwerpen of ontwerpen op maat. Ging dat eerst via mond-tot-mond reclame, inmiddels gaat dat semiprofessioneel via haar facebookpagina ‘Handmade by Wietske’. Men kan daar terecht voor leuke kleine cadeautjes, maar ook voor op maat gemaakte cadeaupakketten.

Juni 2017