Klinische behandeling volwassenen

Bij klinische revalidatie verblijft u, voor een bepaalde periode, in het revalidatiecentrum te Beetsterzwaag, waar u overdag behandelingen volgt. Indien het mogelijk is kunt u in de weekenden thuis verblijven.

Als het nodig is kan na  een klinische behandeling een poliklinische voortzetting van de behandeling volgen, waarbij u nog enkele malen per week naar een locatie van Revalidatie Friesland komt voor behandeling.

In een aantal opzichten is het revalidatiecentrum in Beetsterzwaag te vergelijken met een ‘gewoon’ ziekenhuis. Maar er zijn ook behoorlijke verschillen. Patiënten verblijven gemiddeld drie maanden in een revalidatiecentrum, veel langer dus dan in een ziekenhuis. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd op het gebied van revalidatie. Volwassenen volgen een behandelprogramma dat een groot deel van de dag in beslag neemt. Daarbij stimuleren wij patiënten om zoveel mogelijk zelf te doen, met als doel dat u weer zo zelfstandig mogelijk gaat functioneren en zo optimaal mogelijk kan functioneren in de samenleving.

Als volwassene verblijft u op de afdeling ‘Volwassenen’ (leeftijd van 18 jaar en ouder). Op deze afdeling zijn patiënten met diverse aandoeningen opgenomen. Er wordt gestreefd naar een vriendelijke omgeving in een huiselijke setting.

De klinische behandeling voor volwassenen kan alleen plaatsvinden op locatie Beetsterzwaag.

Verwijzing en aanmelding

Een huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar een revalidatiearts van Revalidatie Friesland.