TV-verslag CIMT therapiekamp

Het CIMT therapiekamp wordt voor het vierde jaar op een rij georganiseerd. Dit jaar werken het Revalidatie Friesland, UMCG en Zorggroep Treant voor het eerst samen aan het kamp. Twee weken lang werken kinderen en jongeren met een spastische hand aan vijf doelen die iedere deelnemer voor zichzelf heeft opgesteld. Naar die doelen wordt samen met een therapeut en een begeleider gewerkt.

,,Mijn leerdoelen hebben vooral te maken met dingen die je moet kunnen als je op jezelf woont”, zegt Melissa van Lochem. Dit is het derde jaar dat ze mee doet aan het kamp. ,,Dit jaar zijn mijn doelen grote dingen afdrogen zoals een snijplank of wokpan, maar ook foto’s maken, aardappelen schillen en soep inschenken.”

Het kamp, dat twee weken duurt, is voor de deelnemers hard werken. Margriet van Dam, kinderfysiotherapeut van het UMCG: ,,In die twee weken krijgen ze in totaal tachtig uur therapie. Dat is meer dan ze in een jaar aan therapie krijgen.” De gemaakte stappen blijven volgens de therapeut hangen. ,,Na een half jaar kijken we hoe het met ze gaat en dan zien we dat alles wat ze in deze twee weken hebben bereikt niet verloren is gegaan.” Door dat ze tijdens het kamp twee weken zo intensief werken hoeven ze de rest van het jaar niet naar de fysiotherapeut.

De dagen in het kamp zijn strak ingedeeld. In de ochtend vindt de individuele therapie plaats. Na de lunch vindt er in groepsverband een activiteit plaats.

Bekijk hieronder het TV-verslag van GPTV.
Meer weten over dit therapiekamp? Lees dan de revalidatiemogelijkheden bij CIMT.