Revalidatie Friesland krijgt Alinker loopfiets cadeau

Wilco Giesen en Brigit Alderliesten hebben op 3 september j.l., namens ‘Hersenletsel On Tour’, een Alinker loopfiets overhandigd aan Revalidatie Friesland als dank voor de gastvrije ontvangst van de 25 fietsers op 6 en 7 mei j.l.. Dit cadeau werd mede mogelijk gemaakt dankzij een gulle donatie van de Stichting Beatrixoord Noord Nederland.

Coole uitstraling
In het bijzijn van vele belangstellenden (zowel patiënten als medewerkers) werd de fiets direct uitgeprobeerd. De Alinker loopfiets is een stabiel en handig hulpmiddel dat mensen met een beperking in staat stelt om op een leuke manier te bewegen en grotere afstanden af te leggen. Daardoor vergroot de Alinker de zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Daarnaast heeft de fiets een sportieve en coole uitstraling waardoor een beperking niet is ‘af te lezen’ aan de buitenkant van de fiets.

Enorme bewegingsvrijheid
Wilco Giesen, zelf ervaringsdeskundige NAH én gebruiker van de Alinker vertelt: “De Alinker geeft je weer een enorme bewegingsvrijheid. Ook heeft de Alinker een sportieve en coole uitstraling waardoor jouw beperking niet is ‘af te lezen’ aan de buitenkant. Het frame is opvouwbaar en licht waardoor deze makkelijk mee te nemen is in de auto, bus of trein  Ik ben zelf een enthousiast gebruiker van deze fiets!”

Breed inzetbaar
Er wordt nu nagedacht hoe de fiets zo optimaal mogelijk kan worden ingezet binnen de revalidatiebehandeling. Het is in ieder geval duidelijk dat de fiets breed inzetbaar is. Denk hierbij aan mensen patiënten met neurologische aandoeningen, (gedeeltelijke) verlammingen, stabiliteitsproblemen, krachtverlies, spierziekten en amputaties.